Sport

2016.05.22. 12:52

Stevo Nikolic pénzt követel

Debrecen - A csatárnak első körben igazat adott a FIFA, több mint 15 milliót kellene fizetni neki.

Debrecen - A csatárnak első körben igazat adott a FIFA, több mint 15 milliót kellene fizetni neki.

15 millió 750 ezer forintot követel a Lokitól a bosnyák válogatott futballista, Stevo Nikolic - derült ki DVSC Futballszervező Zrt. tavalyi számviteli beszámolójából, mely a városi közgyűlés következő ülésén kerül a képviselők elé.

Fellebbezett a DVSC

A DVSC Futballszervező Zrt. tavalyi mérlegéből látszik, hogy nem csupán a kapus, Nenad Novakovics állt elő anyagi követeléssel a klub felé, hanem a bosnyák támadó, Stevo Nikolic is, aki 2011-től 2013-ig volt a piros-fehérek labdarúgója.

Mint az a beszámolóban olvasható: a FIFA Vitarendezési Testülete a 20l5. április 24-én hozott döntése alapján a DVSC-t összesen 15 millió forint és 2013. november 13-tól évi 5 százalék kamat megfizetésére kötelezte, a Nikolic által indított eljárás során.

A Debrecen fellebbezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), az ügyben jelenleg Nikolic ellenkérelmének benyújtása van folyamatban.

Vitatják a jogosságát

Novakovics esetében februárban már beszámoltunk róla, hogy a nemzetközi labdarúgó-szövetséghez fordult a sérült kapus, a hálóőr azt állítja, egy esztendeje nem kapott fizetést a klubtól. A szerb játékosnak 2017-ig élő szerződése van.

A Loki akkor közleményében ezt írta: „Mint ismert, Nenad Novakovics 2012 júliusában súlyos sérülést szenvedett, a térdében elszakadtak a szalagok, és 18 hónapig nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Akkor a klub anyagilag hozzájárult a játékos németországi műtétjéhez, és amíg sérült volt – vagyis másfél év alatt – 18 millió forintot fizetett a labdarúgónak.

Tavaly áprilisban a kapus érrendszerével akadt gond, ami nagyon veszélyesnek bizonyult, ezért sürgősen meg kellett műteni, és azóta nem tud a csapattal edzeni. A klub – a táppénzen felül – felajánlott 15 millió forintot Nenad Novakovicsnak, aki azonban ezt nem fogadta el, magasabb igényekkel lépett fel a DVSC-vel szemben.

Amennyiben nem lesz megállapodás a klub és Novakovics között, a játékos FIFA-hoz küldött beadványa alapján születik majd döntés az ügyben”.

A beszámoló szerint egyébként Novakovics többek között ki nem fizetett munkabér címén 15 millió 295 ezer forintot, szerződésszegésért járó kompenzációként pedig 53 millió 750 ezer forintot követel, illetve az ezután járó éves kamatokat és bónuszokat.

A Loki vitatja Nenad Novakovics követelését, mert mint indokolják: a kapus 2015 áprilisa óta táppénzes állományban van, ezért a klub szerint nem illetik meg a fenti juttatások.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!