Sport

2016.05.05. 14:19

Öngól

<em>A Bors cikke a miniszterelnök szűk környezetéhez tartozó forrásra hivatkozva azt írja: Orbán Viktor által kiadott ukáz szerint a Fradiból és a Videotonból a Bajnokok Ligája csoportkörébe rendszeresen bejutó csapatokat kell faragni</em>. Tamás Nándor írása.

A Bors cikke a miniszterelnök szűk környezetéhez tartozó forrásra hivatkozva azt írja: Orbán Viktor által kiadott ukáz szerint a Fradiból és a Videotonból a Bajnokok Ligája csoportkörébe rendszeresen bejutó csapatokat kell faragni. Tamás Nándor írása.

Úgy tudják, „a két klub költségvetését hozzávetőleg megháromszoroznák, így a fővárosiak büdzséje minimum 30–35 millió euróra (9,5–10,8 milliárd forint) emelkedne, s ez már talán elég volna a tervek eléréséhez. Az összeget egyfelől az állami szektor bocsátaná rendelkezésre, másfelől olyan piaci környezetet teremtenek, hogy a nagyvállalatok ne tudjanak nemet mondani a szponzorációra.” Nem véleményezném, mennyi lehet az igazságtartalma az írásnak, de mint egy rendkívül érdekes agyrémmel, talán érdemes eljátszadozni. Amennyiben ez megtörténne, azt akár úgy is hívhatnánk – hogy a miniszterelnök is rögtön érzékelje –, öngól. Ugyanis bár a hatalom vélhetően politikai tőkére váltaná a Fradi és a Vidi esetleges csoportkörös meneteléseit, nem szabad elfelejteni, hogy az ország többsége azért nem a zöldek és a fehérváriak diadalának álomképével fekszik és kel; lehet, másik csapatnak szurkol, vagy magasról tesz a magyar labdarúgásra úgy en bloc. Sőt, biztos, hogy a versenyhelyzet gyomorforgatóan cinikus felrúgásától pedig még egyes FTC- és Vidi-szurkerek is idegenkednek, szóval jobb, ha ez csak kacsa marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!