Sport

2016.05.06. 12:12

Májusi sportdömping a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Két MEFOB-döntő, büntetődobó rekordkísérlet, Debreceni Futballegyetem, Sportbörze, Challenge Day – nem lesz hiány sportból a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - Két MEFOB-döntő, büntetődobó rekordkísérlet, Debreceni Futballegyetem, Sportbörze, Challenge Day – nem lesz hiány sportból a Debreceni Egyetemen.

A rendezvények sora már kedden megkezdődött a DEK (Debreceni Egyetemi Kupa) labdarúgó tornájával. A DEAC műfüves pályáján nyolc csapat küzdött a győzelemért kétszer 15 perces körmérkőzéseken. A kupát végül az AEK a Tehén fantázianevű alakulat vihette haza, megelőzve az Üvegszilánkok és az Alpha Tornádó csapatát. Kedden talált gazdára a Darts Kupa is, melyért 28 hallgató és egyetemi dolgozó versengett a Kosár Klubban. Az első helyet Csécs Bálint István, a legjobb női versenyző pedig Deményfalvi Dóra lett.

Szerda délután pedig már az atlétikáé a főszerep. A Nagyerdei Stadion rekortán pályáján a Debreceni Egyetem 49 amatőr és profi versenyzője rója 16 órától a köröket korra és nemre való tekintet nélkül. A 2500 méteres távval a szervező Sporttudományi Koordinációs Intézet a rendszeres testmozgás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Május 5-én új rekord felállítására készül a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Debreceni Egyetem részvételével. A magyar felsőoktatás vállalkozó kedvű hallgatói, oktatói és kutatói gyűlnek össze országszerte több helyszínen 15 és 16 óra között, hogy kiderüljön hány érvényes büntetőt tudnak dobni kosárlabdával egy órán belül. Debrecenben eddig 52-en jelezték részvételüket, de a helyszínen, a klinikai campus csarnokában a rendezvény előtt 14:30-ig még lehet csatlakozni a nem mindennapi sportprogramhoz.

Két nappal később, május 7-én ugyancsak a Klinikai campus ad otthont a hallgatói teniszversenynek. A III. kollégium mögötti salakos pályákon férfi és női egyéni versenyszámokban mérethetik meg magukat a jelentkezők. Nevezni a helyszínen lehet a verseny napján 8:00 és 8:15 között.

Aki pedig inkább a vízi sportokat kedveli, az ugyanezen a napon szurkolhat a Debreceni Egyetem evezős csapatának a Dunai Regatta fesztiválon, Budapesten. Idén 15 hazai egyetemi csapat –köztük először a debreceni – sárkányhajós és evezős alakulata száll vízre. A versenyzők a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán, a Parlamenttől, illetve a Lánchídtól a Műegyetem rakpartig eveznek. Részletek itt.

Azok sem unatkoznak majd, akik itthon maradnak, hiszen május 7-8. között a Debreceni Egyetem ad otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) floorball döntőjének. Idén nyolc felsőoktatási intézmény legjobbjai lépnek pályára a házigazdák mellett a Sporttudományi Oktatóközpontban. A Debreceni Egyetem csapata évek óta meghatározó résztvevője a bajnokságnak. A DEAC-ra épülő alakulat éremkollekciójából már csak a legfényesebb érem hiányzik, hiszen 2010-ben a bronz-, míg 2014-ben az ezüstérmet sikerült megszereznie. Részletek itt.

Még győztest sem hirdetnek a floorball-pályán, már megkezdődnek a mérkőzések a MEFOB kosárlabda bajnokság fináléjában is. Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban a négy legjobb női és férfi csapat küzd az elsőségért május 8-10 között. A Debreceni Egyetem mindkét kategóriában csatába száll az aranyéremért. Részletek itt.

Május 10-én négy helyszínen hat különböző sportprogrammal (step aerobik, tai bo, deepwork, pilates, TRX, Be stong verseny) várják a mozogni vágyó egyetemi polgárokat az intézmény Sportbörzéjén. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell a sportreg.unideb.hu oldalon.

Május 19-én folytatódik a Debreceni Futballegyetem. Az intézmény országosan egyedülálló labdarúgóedző képzésén ezúttal a Real Madrid Akadémia trénerei, Juan Luis Martínez és Selador Rodriguez Tristán tart elméleti és gyakorlati bemutatót a magyar edzőknek, utánpótlás-képző szakembereknek a Nagyerdei Stadionban.

Május 25-én a Debreceni Egyetem szervezőként és résztvevőként is csatlakozik a Challenge Day országos programjaihoz. Május 26-án pedig ismét a labdarúgás került előtérbe: az FC Barcelona egykori magyar legendáiról készült dokumentumfilmjét láthatják az érdeklődők 18 órától a Lovardában, ahol a vetítés után a film rendezője, Kocsis Tibor tart előadást.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!