Sport

2016.05.02. 15:14

DVSC-TEVA: Nem sikerült szépen búcsúzni a szezontól

Debrecen - Nagy volt a pszichikai nyomás a csapaton, emiatt nem sikerülhetett helyzeteket kialakítani – véli Mészáros.

Debrecen - Nagy volt a pszichikai nyomás a csapaton, emiatt nem sikerülhetett helyzeteket kialakítani – véli Mészáros.

Egy kicsit sem szép, ám annál inkább küzdelmes játékkal, gól nélküli döntetlent ért el a DVSC-TEVA a Békéscsaba otthonában az NB I. utolsó fordulójában. A debreceniek inkább az első félidőben jutottak el az exlokista Polekszics kapujáig, illetve 20-25 méterről megeresztett lövésekkel próbálkoztak Bódiék. Voltak időszakok, amikor a Csaba szinte „leparkolt” a saját tizenhatosa előtt, nem egyszer tíz emberrel védekezett.

A második játékrész elején általában a hazai térfélen folyt a játék, ám egy kontrából szerzett szabálytalan gól után a már kiesett viharsarki csapat megérezte, van mit keresnie a dobogóaspiráns ellen. A lilák még nagyobb sebességre kapcsoltak, kapujuk elé szorították a Lokit. Veszélyes gólhelyzetbe azonban nem kerültek, köszönhetően a kitűnően védekező vendégcsapatnak.

Gólt, mindenképpen

– Nem ilyen játékot és főleg nem ilyen eredményt vártunk a Békéscsaba elleni találkozón, meg szerettük volna nyerni meccset. Sajnálom, hogy ez nem sikerült, jó lett volna szép játékkal és győzelemmel zárni a bajnokságot – mondta a viharsarki mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot viselő Mészáros Norbert.

– Ezen a találkozón hiányzott a játékunkból a kreativitás, nem tudtunk sok gólhelyzetet kialakítani. Talán a meccs tétje, az, hogy odaérhetünk a dobogó második fokára, ez nyomhatta rá bélyegét a játékunkra. Most nagy volt a pszichikai teher. Ha az első félidőben vagy a második játékrész elején betalálunk, másként alakulhattak volna a dolgok. A szünetről úgy jöttünk vissza, hogy mindegy hogyan, de mindenképpen gólt vagy gólokat kell szereznünk. Végeredményben egyik célkitűzésünket megvalósítottuk, nem kaptunk gólt, a másikat, a góllövést viszont nem. Erőnlétünk megvolt, végig nyomtuk a meccset, csak nem kerültünk helyzetbe a kapu előtt. Sajnos vannak ilyen mérkőzések. Ebből minél kevesebbet szerettünk volna idény közben is.

HBN-KZS




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!