Sport

2016.05.31. 11:44

Battai Sugár ezüstérmet vívott ki magának az országos bajnokságon

Debrecen - Battai Sugár Katinka nagyszerű vívással nyert gyönyörű ezüstérmet a kardvívó ob-n.

Debrecen - Battai Sugár Katinka nagyszerű vívással nyert gyönyörű ezüstérmet a kardvívó ob-n.

Az elmúlt héten szerzett újonc-bronzérem után a serdülő vívók közt is letette névjegyét a debreceniek reménysége. Battai Sugár Katinka két korosztállyal idősebbek között is dobogóra állhatott az országos bajnokságon, ezúttal annak második fokára. Remek ezüstérmével nagyszerű szezont tudhat maga mögött a DHSE-PMD Vívóegyesület kardvívója.

Szombaton a Vasas Pasaréti úti sportcsarnokában rendezték meg a 2015/2016-os (kard) vívóévad utolsó országos bajnokságát. A legjobb 2001. január 1. után született kardforgatók álltak pástra a hatszoros olimpiai bajnokról elnevezett Kovács Pál Vívócsarnokban.

A hölgyek versenye délután egy órakor a legnagyobb melegben kezdődött el. A mezőny jelentős részénél két évvel fiatalabb (2003-as születésű) debreceni a csoportkört nagyon magabiztosan, négy győzelmet gyűjtve tudta le. A legjobb 32 között a nagykanizsai Kobra Virág volt Battai ellenfele. Egy héttel korábban ugyan szoros mérkőzésen nyert (15-13) a debreceni tehetség, azonban ez most egy merőben más asszó volt. Battai Sugár pillanatnyi kérdést sem hagyott afelől, hogy ki a jobb, 15-4-es győzelemmel nyitotta a menetelését.

Battai a nyolcas döntőbe jutásért jóval nehezebb ellenfelet kapott. A serdülő ranglista második helyezett, magyar bajnok UTE-s Széplaki Virág Zsófiánál szinte csak könnyebb asszót kaphatott volna. A fiatal DHSE-s azonban nem törődött a papírformával, remek mérkőzésen egy tussal győzte le ellenfelét. Majd formáját őrizve a négy közé jutásért a ranglistavezető, közel egy fejjel magasabb, Mádé Réka sem tudta útját állni (15-9). Az elődöntőben nehéz kezdést követően, fantasztikus 9-1-es debreceni második félidő következett, így nem is lehetett kérdés, hogy ki vívja az idei év serdülő női kard döntőjét.

A döntőben a még gyermek korosztályú Battai Sugárnak, az a Pusztai Liza jutott osztályrészül, aki ebben az évben nem is indult a serdülő korosztály versenyein, hiszen a kadet és junior mezőnyben volt dolga. A 15 éves klasszis nem más, mint a 2016-os év kadet (U17) Európa-bajnoka, és világbajnoki bronzérmese. Hogy mellette a még idősebb juniorok mezőnyében is volt két világkupa döntője „szinte” már említést sem érdemel. Igazi Dávid és Góliát küzdelemnek lehettek tanúi tehát az érdeklődők. A döntőben végig irányítani tudott a BVSC-s, így a remekül vívó Battai Sugár a nagyon megérdemelt második helyen végzett.

Kiváló évet zárt tehát a debreceni tehetség, hat gyermek versenyből ötöt megnyert, egyszer bronzérmet szerzett. Öt újonc versenyen egy ezüst- és négy bronzérem volt a termés. A serdülőknél három versenyen egy arany- és a mostani ezüstérem mellett, volt még egy döntős helyezése is. Emellett a gyermek ob-n a debreceni csapattal további egy ezüstérmet akaszthattak a fiatal sportolónő nyakába. Battai Sugár Katinka tizenöt idei versenyéből tizennégyszer állhatott dobogón! Csak így tovább debreceni reménység!

- DHSE-PMD Vívóklub -


Eredmények:

Serdülő Országos Magyar Bajnokság – Kovács Pál Vívócsarnok

Női kard egyéni

2. Battai Sugár Katinka


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!