Sport

2016.04.18. 13:20

Veszprémi sikerrel zárult a „kézithriller”

Debrecen - Lékai Máté szerint a Szeged jobb teljesítményt nyújtott a Veszprémnél az MK fináléjában.

Debrecen - Lékai Máté szerint a Szeged jobb teljesítményt nyújtott a Veszprémnél az MK fináléjában.

Felejthetetlen sportélménnyel gazdagodtak mindazok, akik a Főnix Csarnokban tekintették meg a Bomba! férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének vasárnapi aranycsatáját. Hazánk két legerősebb együttese, a MOL-Pick Szeged és az MVM Veszprém hatvan perc alatt nem tudott dűlőre jutni egymással, a 24–24-es eredményt követően büntetők következtek. Az első két sorozatot után 2–0-ra vezettek a csongrádiak, ám a címvédő nem esett kétségbe, Mikler Rolandék végül 3–2-re nyerték az „orosz rulettet”. A huszonötszörös kupagyőztes bakonyi együttes játékosai zsinórban nyolcadik alkalommal emelhették a magasba a serleget.

„Mesternégyesre” hajtanak

– A Szeged jelentősen megnehezítette a dolgunkat, ezt támasztja alá az eredmény is. El kell ismernem, hogy az ellenfelünk jobban játszott nálunk, hatalmas küzdeni akarásunknak köszönhetően tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. A hétmétereseket a lutri kategóriába sorolnám, szerencsére kiválóan védtek kapusaink. Sajnálom a szegedi barátaimat, de nagyon boldogok vagyunk. Azzal a céllal vágtunk neki a szezonnak, hogy négy trófeát szeretnénk begyűjteni. A Magyar Kupában, valamint a SEHA-ligában már megszereztük az első helyet, ám a bajnoki és Bajnokok Ligája győzelemig még rögös út vezet – nyilatkozta a Naplónak Lékai Máté, a veszprémiek válogatott játékmestere.

Amíg a Veszprém játékosai örömmámorban úsztak, addig az ezüstérmes Tisza-parti gárda tagjai csalódottan hagyták el a játékteret.

– Reális esélyünk volt arra, hogy megnyerjük a trófeát, sajnos a végjátékban elpártolt tőlünk a szerencse. Az első perctől az utolsóig harcra késztettük a veszprémieket, ezt mindenféleképpen pozitívumnak gondolom, ebből kell erőt merítenünk a folytatásra. Egységes együttes benyomását keltettük, akkor sem adtuk fel, amikor hátrányba kerültünk. A döntőbeli nagyszerű hangulat önmagáért beszélt, Debrecen méltó házigazdának bizonyult – fogalmazott Ancsin Gábor, a Szeged jobbátlövője.

Kifizetődött a sok munka

A harmadik pozícióért a Balatonfüred a Mezőkövesddel csapott össze. A Veszprém megyei együttes gyakorlatilag végig vezetve nyerte meg a találkozót 27–25-re. Csoknyai István tanítványai a sikerüknek köszönhetően a következő idényben az EHF-kupában indulhatnak.

– Rengeteget készültünk erre a hétvégére, sokat videóztunk. Az elődöntőben szorosabb meccset szerettünk volna vívni a Veszprém ellen, de ez nem jött össze, ugyanis Miklerék remek formában voltak. A bronzmeccs első játékrészében kiválóan funkcionált a védelmünk, a szünet után kissé visszaesett a játékunk, ennek ellenére összejött a diadal. Pluszmotivációt jelentett, hogy a cívisvárosban szerepelhettem, mindig örömet okoz, ha itt léphetek pályára – osztotta meg Gerdán Tibor, a fürediek védekező specialistája, aki korábban kézilabdázott a hajdúság fővárosában.

HBN-Biró Ádám


Budapest/Debrecen - Történetében 25. alkalommal nyerte meg a Veszprém a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben - büntetőkkel - legyőzte legnagyobb hazai riválisát, a Szegedet.


Debrecen - A Magyar Kupa álomdöntője a Veszprém és a Szeged között a remélt kőkemény meccset hozta a debreceni Főnix Csarnokban.


Debrecen - A Balatonfüred végig vezetve, 2 góllal legyőzte a Mezőkövesd csapatát a bronzmeccsen. a debreceni Főnix Csarnokban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!