Sport

2016.04.28. 13:59

Újra díjazták a debreceni „gyémántbányászt”

Debrecen - Dobszai Jenő szerint rövidesen ütőképes férfi kézilabda alakulata lehet Debrecennek a másodosztályban.

Debrecen - Dobszai Jenő szerint rövidesen ütőképes férfi kézilabda alakulata lehet Debrecennek a másodosztályban.

Dobszai Jenő „halmozza” az egyéni elismeréseket: tavaly a Magyar Olimpia Bizottság Fair Play-Életműdíját vehette át, míg néhány héttel ezelőtt a Sportiskolák Országos Szövetsége jutalmazta Életműdíjjal. Utóbbi elismerést nemrég alapították, azok kaphatják meg, akik hosszú ideje, eredményesen tevékenykednek az utánpótlás-nevelésben, valamint a sportiskolai mozgalomban.

Bővelkednek a tehetségekben

– Mindkét kitüntetés büszkeséggel tölt el, ennek ellenére nem mondanám, hogy az egyéni sikerek vezérelnének. Kezdő edzőként az első magyar bajnoki cím és a diákolimpiai aranyérem motivált, később pedig aktuális csapatommal szerettem volna minél szebb eredményt elérni – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak Dobszai Jenő, aki tehetséges fiú kézilabdázókkal foglalkozik a cívisvárosban.

A kiváló szakember hosszú évtizedek óta dolgozik edzőként, megkérdeztük, milyen értékeket kíván átadni a gyerekeknek. – Ugyan közhelyszerűen hangozhat, de csapatjáték lévén, egymás elfogadását, a munkában való hitet, a fegyelmet és a figyelmet egytől egyig fontosnak gondolom. Olyan gyémántbányásznak tartom magam, akinek van lehetősége a drágakövek csiszolására. Nem csupán a sport a mérvadó, a tanulást is lényegesnek vélem. Azokra a tanítványaimra ugyancsak büszke vagyok, akik nem versenyeznek magas szinten, ám az élet bármely területén megállják a helyüket. Volt olyan alakulatom, amelyik három diákolimpiát nyert meg, mégsem lett egyik játékosból sem profi kézilabdázó. A kollégáimmal jelenleg is rengeteg tehetséges fiatallal dolgozhatunk. Tavaly az U14-es korosztály a harmadik helyen végzett az országos döntőben, idén a 12 és 14 éven aluliak bejutottak az országos elődöntőbe. Úgy vélem, a Debreceni Sportiskola fiú és leány gárdáit hazánk élvonalában tartják számon – hangsúlyozta a tréner.

Jelenleg ha valaki meghallja a kézilabda szót a hajdúsági megyeszékhelyen, a DVSC-TVP-re gondol, élvonalbeli férfi klubja évek óta nincs a városnak. – Ezen az állapoton feltétlenül változtatni szeretnénk. Szerintem néhány éven belül egy erős másodosztályú együttese lehet Debrecennek a 96-os és 97-es korosztály legjobbjaiból. Ez a csapat rövid idő alatt kivívhatja a feljutást a legmagasabb osztályba – zárta mondandóját a szakvezető.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!