Sport

2016.04.19. 14:53

Újabb fontos meccs jön, a végső tartalékokra is szükség lehet

Debrecen - A DVSC edzője, Kondás Elemér úgy véli, az akaraterő és a mentális frissesség döntő lehet az utolsó fordulókban.

Debrecen - A DVSC edzője, Kondás Elemér úgy véli, az akaraterő és a mentális frissesség döntő lehet az utolsó fordulókban.

Hazai viszonylatban nem nevezhető rövid túrának az az út, amelyet a DVSC szakmai stábja és játékosai megtettek kedden: a piros-fehérek már egy nappal korábban elutaztak a szerdai bajnoki mérkőzés helyszínére, Sopronba, ahol a stadionja átépítése miatt albérletbe kényszerült Szombathelyi Haladással csapnak össze 18 órától (a meccset mi is élőben közvetítjük). Mint megtudtuk, a találkozót megelőző utolsó tréninget már a soproni stadionban tartotta meg Kondás Elemér.

– Szerdán délelőtt még egy könnyedebb mozgás szerepel a programban, majd az ebéd, a videózás és a taktikai értekezlet után következhet az összecsapás – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a debreceni vezetőedző. – Vannak, akik nem tudtak velünk tartani, Szakály Péternek megzúzódott a válla, Horváth Zsolt combizomhúzódást szenvedett, míg Ibrahima Sidibe ugyan már a csapattal edzett hétfőn, de még nincs játékra kész állapotban. Varga József is kapott egy rúgást a térdére, de az ő szereplésére van némi esély. Bódi Ádám pedig a begyűjtött öt sárga lapja miatt maradt otthon – sorolta a hiányzókat a tréner.


[poll id="1104"]


Sokat futó Haladás

Szakály és Bódi hiányában tehát valamelyest biztosan csorbát szenved a kreativitás a Loki középpályáján. – A szezonból három forduló van hátra, ezeken a találkozókon döntő lehet, ki tudja mozgósítani jobban a tartalékait, ki hogyan áll akaraterő és mentális frissesség dolgában, ilyenkor könnyedén háttérbe szorulhat a látványos játék. Minden mozzanatnak óriási jelentősége van, egy-egy hiba végzetes lehet, eldöntheti a pontok sorsát és a csapatok helyezéseit. Ami az ellenfelet illeti, harcos, nagyon sokat futó gárdával találkozunk, amelyet jó futballisták alkotnak. Jellemző a szombathelyiekre, hogy csapatként nagyon egységesek és így képesek kiváló teljesítményre. Újabb kiemelt jelentőségű összecsapás előtt állunk tehát, amelyen nagyon fontos lenne begyűjtenünk a három pontot, hiszen akkor közel kerülnénk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!