Sport

2016.04.26. 17:15

Tyler Dietrich lett a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának vezetőedzője

Székesfehérvár - A kanadai Tyler Dietrich lett az osztrák bajnokságban (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzője, szerződése két évre szól.

Székesfehérvár - A kanadai Tyler Dietrich lett az osztrák bajnokságban (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzője, szerződése két évre szól.

A székesfehérvári klub keddi sajtótájékoztatóján Ocskay Gábor szakosztályvezető elmondta, hogy az elmúlt öt évben sokszor bizonyító, legutóbb a MOL ligás együttes vezetőedzői posztját betöltő Dietrich felé nagy a klubvezetés bizalma. Konkrét helyezésben nevesített célkitűzés nincs, fiatal, hajtós csapatot szeretnének az osztrák ligában hétről hétre látni, amely bárki ellen eséllyel veszi fel a harcot. A kanadai tréner munkáját Énekes Lajos segíti majd.

A korábbi vezetőedző, a januárban kinevezett finn Hannu Järvenpää megbízatása a szezon végén lejárt a fehérvári klubnál.

A Fehérvár MOL ligás csapat vezetőedzőjének Kóger Istvánt nevezték ki. Segítője Hegyi Ádám Zoltán lesz, aki az elmúlt szezonban még játékosként segítette az egyesületet, de egy sérülés miatt visszavonult.

Ocskay Gábor az elmúlt EBEL-szezont a várakozásokhoz képest csalódásnak értékelte, a sikertelenség egyik okának a példátlan sérüléshullámot nevezte meg. Mint mondta, a MOL ligás csapat szereplése üde színfolt volt, a sokak által előzetesen kétkedve fogadott alakulat hétmeccses elődöntőt játszott a bajnokságban és alig maradt le a fináléról.

A keretekről elmondta, a májusi világbajnokság végéig nem tárgyalnak a 12 válogatott játékosukkal. Akikkel már tárgyaltak, azoknak zömében kétéves szerződéseket kínáltak.

Jelezte, hogy az EBEL-keretből Frank Banham befejezi pályafutását, néhány játékos elképzeléseit pedig nem ismerik még. Bartalis István, Szirányi Bence és Orbán Attila élő szerződéssel rendelkezik, a légiósok kiválasztásánál az új edző javaslatait veszik figyelembe - tette hozzá.

Tyler Dietrich szerint izgalmas időszak lesz életében a következő szezon. Megjegyezte, hogy egy szerethető csapat felépítése a cél, amelynek elsődleges célja mindig a győzelem lesz.

Kóger István közölte, hogy az osztrák ligás csapat bő keretében sok fiatal lesz, ennek ellenére a hazai pontvadászatra készülő alakulatban kevesebb idegenlégióssal számolnak. Hozzátette: nem a pofozógép szerepére készülnek, első hatba várja a fiatal együttest.

A nyári alapozás jövő héten megkezdődik. Augusztusban a két csapat együtt készül, s az ott legjobban teljesítő 25 jégkorongozó az EBEL, a következő 20-22 játékos pedig a MOL ligás csapatban szerepel majd.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!