Sport

2016.04.11. 14:09

Nyugodtabb is lehetett volna a paksi meccs

Debrecen - Mészáros úgy véli, a csapat védekezése rendben volt Pakson.

Debrecen - Mészáros úgy véli, a csapat védekezése rendben volt Pakson.

Szeptember közepe után először idegenben is győzni tudott a bajnokságban a DVSC-TEVA alakulata, a nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyezések egyikéért hajtó piros-fehérek szombat este a Paksi FC otthonában nyertek 1–0-ra. A Loki találatát ugyan a hazaiak játékosa, Szabó János bólintotta a saját hálójába, azonban ezen kívül is akadt lehetőségük a debrecenieknek a gólszerzésre.

Szakály Péter csapatkapitány eltiltása miatt a karszalagot ezúttal a középső védő, Mészáros Norbert viselte.

– Már kedden, a Videoton ellen is győzni szerettünk volna, az a meccs sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a válogatott hátvéd. – Szintén nagyon fontos volt a paksi 90 perc is, hiszen a dobogóért folytatott harc egyre élesedik. Mindenki megfelelően állt hozzá a találkozóhoz, a csapat védekezése jól működött, annak ellenére, hogy a végén a gólvonalról kellett mentenünk egy ízben. Persze, sokkal nyugodtabban futballozhattunk volna, ha a nagy helyzeteink közül még egyet-kettőt értekesítettünk volna, de így is megérdemelt volt a sikerünk – mondta Mészáros.

A hajdúságiakra szerdán újabb komoly megmérettetés vár, a Fradi otthonában játszanak Magyar Kupa-elődöntőt, a visszavágóra egyik csapat sem tudott előnyt szerezni, mivel a Nagyerdei Stadionban 0–0-ra végeztek a felek.

– Senkit nem kell külön motiválni ilyenkor, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kupadöntőbe jussunk. Az első mérkőzéssel már nem foglalkozunk, nem az jár a fejünkben, hogy ott milyen eredmény született. Ahogyan mindenütt, a Ferencváros stadionjában is a győzelem a DVSC célja, bízom benne, hogy a lefújás után mi ünnepelhetünk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!