Sport

2016.04.14. 09:56

Nagy debreceni siker: Varga Orsolya magyar bajnok lett párosban

Debrecen - Rengeteg medáliával térhettek haza a fővárosi ob-ról a cívisvárosi tollaslabdázók.

Debrecen - Rengeteg medáliával térhettek haza a fővárosi ob-ról a cívisvárosi tollaslabdázók.

Budapesten rendezték meg a felnőtt és az U15-ös országos bajnokságot a hétvégén, melyen a debreceni tollaslabdázók 11 érmet szereztek. A felnőtteknél egy arany, három ezüst és három bronz született, míg az U15-ösök két ezüstöt és két bronzot nyertek. A cívisvárosi különítmény bajnoki címét Varga Orsolya nyerte női párosban, állandó partnerével, a pécsi színekben versenyző Kőrösi Ágnessel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Női párosban Fórián Csilla és Gonda Daniella remek teljesítményének hála az ezüst is Debrecenbe került. Férfi egyéniben Mester József, míg férfi párosban a Boros Balázs-Varga Ákos duó lett a második. A három bronzéremből, Gonda Daniellának és Varga Orsolyának hála kettő is női egyéniben született, a harmadik bronzot pedig a Mester József-Gonda Daniella vegyes páros érte el.

Csak 12 éves

A fiataloknál (U15) Szoták Kitti ezúttal ezüsttel gazdagodott egyéniben, illetve párosban is, utóbbiban Ombódi Leilával az oldalán. A fiúknál Kiss Bencének majdnem sikerült a bravúr: az elődöntőben nagy csatában kapott ki az első helyen kiemelt Nagy Mártontól, így ő is bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét. Fiú párosban a még csak 12 éves Tóth Kristóf és az érdi Kiss Kasza Miklós szerzett bronzot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!