Sport

2016.04.27. 13:58

Megalakult a Debreceni Asztalitenisz Klub

Debrecen - Április 19-én a délutáni órákban történelmet írt néhány ping-pongot szerető, a sportágért elkötelezett ember.

Debrecen - Április 19-én a délutáni órákban történelmet írt néhány ping-pongot szerető, a sportágért elkötelezett ember.

A tizennégy alapítótag elfogadta a Debreceni Asztalitenisz Klub alapszabályát, majd ezt követően egységesen kimondták a megalakulást.

Az alakuló közgyűlés megválasztotta az elnökséget. Elnöknek Horovitz Tamást, főtitkárnak Gacsályi Istvánt, elnökségi tagnak Beke Sándort választották.

Közel fél évszázadot kellett arra várni, hogy egy komoly – Debrecen városához méltó – asztalitenisz élet elindulhasson városunkban, mondta bevezetőjében a frissen megválasztott elnök.

Négy szekcióban indul el az edzésmunka:

  • utánpótlás,
  • versenysport,
  • szabadidő-tömegsport-diáksport, valamint
  • fogyatékkal élők para-sport vonalán.
  • Kiemelt cél, hogy az ország második legnagyobb városában magas színvonalú asztalitenisz szakosztály működjön. Erre biztosíték Rózsa Tamás edző személye, aki a versenysport és az utánpótlássport területének felelőse lesz, Marázi Pál a szabadidő-tömegsport-diáksport területét irányítja, valamint Berecki Dezső paralimpikon, aki a fogyatékkal élők parasport szekciójának felelőse lesz.

    Végleges helyszín – a Debreceni Stadion lelátója alatt kialakításra váró – 500 négyzetméteres, tízasztalos állandó edzőterem lesz – folytatta az elnök.

    A mai napon a két óramutató összeért

    - kezdte terveink, céljaink, működési elképzelésünk rövid összefoglalóját a főtitkár. - Sportágfejlesztési célunk 2016-ban 100 fő igazolt és 50 fő szabadidős sportoló. Prioritást élvez az egészséges életmód elsajátítása a sport megszerettetése, a szabad idő hasznos eltöltése, melyhez egyesületünk biztosítja a feltételeket. Családi versenyek rendezésével az összetartozás érzését kívánjuk erősíteni. Az általános és középiskolákban elindítjuk a csapatbajnokságot, melynek régen jelentős presztízs értéke volt.

    A saját utánpótlásnevelő munkára komoly hangsúlyt kívánunk fektetni - folytatta -, mivel Debrecen város és vonzáskörzete bőven biztosítja a tehetséges, szorgalmas játékosokat, akikből válogatott versenyző is válhat.

    Ideális feltételek egyidejű megléte esetén elképzeléseink szerint célunk maradéktalanul megvalósítható.

    Az elnökség rendkívül elkötelezett annak érdekében, hogy Debrecennek asztalitenisz olimpikonjai és paralimpikonjai legyenek – fejezte be stratégiai elképzelésit a főtitkár.

    Komolay Szabolcs alpolgármester Debrecen város vezetése nevében biztosította a jelenlévőket, hogy a lehetőségekhez mérten segíteni és támogatni fogja a Debreceni Asztalitenisz Klub működését. A kérés nem marad pusztába kiáltott szó, mivel nap mint nap érzékelhető a sport iránti elkötelezettségük.

    Fontosnak tartja, hogy az általános iskolákban - a mindennapos testnevelés keretében - megszerettessük a ping-pongot is, melyet játékos formában minden iskolás gyerek örömmel végez.

    A közgyűlés végén dr. Micskey István ügyvéd úr eredményes munkát kívánva határozathozatallal bezárta az közgyűlést.

    - Debreceni Asztalitenisz Klub -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!