Sport

2016.04.29. 14:29

Komoly erőpróba vár az újvárosiakra

Balmazújváros - Belényesi Miklósék fényes diadallal örvendeztetnék meg szurkolóikat az éllovas Gyirmót ellen.

Balmazújváros - Belényesi Miklósék fényes diadallal örvendeztetnék meg szurkolóikat az éllovas Gyirmót ellen.

A másodosztályú bajnokság 25. fordulójának rangadóját az ötödik helyezett Balmazújváros otthonában rendezik szombaton 19 órától, a hajdúsági településre a táblázatot utcahosszal vezető Gyirmót FC Győr érkezik. Az őszi „odavágón” a Rába-partiak saját stadionjukban fektették két vállra az Újvárost, az összecsapás egyetlen gólját Paku Roland jegyezte az 51. percben. A kisalföldi gárda legutóbb novemberben hagyta el vesztesen a játékteret az NB II-ben, ekkor Szolnokon maradtak alul Bene Ferenc tanítványai.

Tanulmányozták az ellenlábast

– Nem túlzok, ha azt mondom, a szezon legkeményebb mérkőzése vár a csapatra – kezdte a beszélgetést Belényesi Miklós, a Balmaz rutinos csatára. – Az elmúlt napokban alaposan felkészültünk a gyirmótiak játékából, kielemeztük az erősségeiket, valamint a sebezhető pontjaikat. Ugyan jelentős előnnyel állnak a pontvadászat élén, ennek ellenére nem számítunk arra, hogy félvállról vennék a találkozót, hiszen profi együttesről van szó. Kiváló csapategység alakult ki Balmazújvárosban, ezt a tényt ismét egy győzelemmel szeretnénk alátámasztani. Valószínűleg sok szurkoló fog majd bennünket biztatni a stadionban, nem szeretnénk nekik csalódást okozni. Szerencsére sérülések terén jól állunk, mindenkire számíthat a szakmai stáb, sőt Kovács Ádám is letöltötte egymeccses eltiltását. Ádám visszatérésének köszönhetően egy remek képességű, gólérzékeny labdarúgóval bővült a variációs lehetőségünk.

Meglehetősen nehéz dolga lesz Feczkó Tamás alakulatának, ha fel szeretné törni a hétvégi ellenfél masszív hátsó alakzatát, hiszen a Gyirmót kapta a legkevesebb találatot a mezőnyben (17-et).

– Rutinos, élvonalban edződött bekkek alkotják az ellenfelünk védelmét – bízom benne, valahogyan sikerül bevenni a kapujukat. Már egy minimális, egygólos siker is nagy boldogságot okozna – zárta mondandóját a 32 esztendős labdarúgó.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!