Sport

2016.04.03. 11:56

Kiélezett rangadók a vívó MEFOB második napján

Debrecen - Tegnap a párbajtőr szakág egyéni és csapatküzdelmeivel vette kezdetét az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokságnak (MEFOB). Ma a délelőtt az ifjú tőrözők léptek pástra e két versenyformában.

Debrecen - Tegnap a párbajtőr szakág egyéni és csapatküzdelmeivel vette kezdetét az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokságnak (MEFOB). Ma a délelőtt az ifjú tőrözők léptek pástra e két versenyformában.

Vívó egyetemisták megmérettetése zajlik a hétvégén a Debreceni Egyetem tavaly év végén átadott Sporttudományi Oktatóközpontjában. A bajnokság második napján 31 férfi és 17 női tőröző indult az aranyérem elnyeréséért. A férfiak viadalában szegedi arany született, BAKÓ Tamás (SZTE) egy rendkívül izgalmas mérkőzésen kerekedett felül ellenfelén, BALOGH Boldizsáron, 15:12-vel. VALICSEK Péter (BME) és LISZKAI Tamás (OE) vívotta harmadik helyért, LISZKAI 15:6 arányú győzelmével zárult a döntő. ULLMAN Yotum debreceni hallgató a legjobb nyolcban búcsúzott ellenfelétől, BALOGH-tól.

A nők küzdelméből KÁLMÁN Eszter Éva (BME) került ki győztesen, 2 tussal (15:13) megelőzve LUPKOVICS Dóra (BCE) tőrözőt a szoros döntőben. A dobogó harmadik fokára SZALAI Szonja (TE) állhatott, 15:4-re legyőzve BALOGH Rékát (BME). A debreceni Mihály Kata az elődöntőbe jutásért esett ki a LUPKOVICS ellen vívott küzdelmében.

A csapatmérkőzések női mezőnyében a Budapesti Műszaki Egyetem diákjai győzedelmeskedtek, BALOGH Réka, GAJDÁN Zsófia és KÁLMÁN Eszter együttesével. 45:36 arányban kerekedtek ellenfelük, a Debreceni Egyetem csapata felé, így PÁRTOS Zsófi, MIHÁLY Kata és FRIESEL Éva hármasa az ezüstérmet hozta el. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem RIGÓ Zsuzsanna, FELKER Adrienn és BOHUS Réka alkotta csapata, kiesve a DE-vel vívott összecsapásban, a harmadik helyet szerezte meg.

A férfi tőrözők közt 8 csapat is indult, rendkívül szoros döntőkkel zárva a MEFOB második napját. Vissza-visszatérően a 45:42 arányú meccsek döntője volt ez. Az aranyérmet az Óbudai Egyetem triója érdemelte ki 3 tussal (45:42), KÁLI András, KARVALICS Ádámés LISZKAI Tamáscsapatával. Második helyen a BME együttese végzett, GRÓF Attila, HÁRI Máté Ferenc és VALICSEK Péter küzdelmével. A harmadik helyről ugyancsak 3 tus döntött (45:42), végül a Budapesti Corvinus Egyetem diadalmaskodott a BALOGH Boldizsár, SOPRONI SZABÓ Benedek és SOPRONI SZABÓ Domonkos alkotta csapattal. Debrecen csapata az 5. helyen végzett,ARANYOS Gergő,SERRA Soltés ULLMAN Yotumtriójával, ugyancsak 45:42-es győzelmet aratva az ELTE csapata felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!