Sport

2016.04.15. 14:33

Gigászok harca Debrecenben

Debrecen - Nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne Veszprém–Szeged összecsapás legyen a kupadöntőben.

Debrecen - Nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne Veszprém–Szeged összecsapás legyen a kupadöntőben.

Négy csapat, négy mérkőzés, egy serleg – a számok nyelvére így lehetne lefordítani a Bomba! férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének legfontosabb tudnivalóit. A rangos eseménynek a debreceni Főnix Csarnok ad otthont a hétvégén.

Nem nagy mellénnyel

A torna első napján az elődöntőkben feszülnek egymásnak a csapatok. Szombaton délben a MOL-Pick Szeged a bajnokságban a kiesés rémétől fenyegetett Mezőkövesddel találkozik. A meccs egyértelmű esélyese a Tisza-parti együttes, mivel Juan Carlos Pastor jóval mélyebb és ütőképesebb keretből válogathat. Külön érdekesség, hogy a borsodiakat irányító Skaliczki László korábban dolgozott a csongrádiak szakvezetőjeként.

– Nagy hibát követnénk el, ha lebecsülnénk a mezőkövesdieket, nem elég csak a mezeket felküldeni a pályára – hangsúlyozta a Naplónak Balogh Zsolt, a szegediek jobbátlövője. – Tisztában vagyunk a realitásokkal, tudjuk, hogy csak a győzelem az elfogadható tőlünk. Kissé szokatlan lesz a találkozó időpontja, ennek ellenére ez nem okozhat problémát. Reményeink szerint jó játékkal sikerül felülmúlnunk az ellenfelet. Szerencsére sérülés nem nehezíti a helyzetünket.

A 24-szeres kupagyőztes MVM Veszprém megyei riválisával, a Balatonfüreddel méri össze erejét 14 órától. Ebben a párharcban a világklasszisokban bővelkedő bakonyiak győzelme borítékolható a fiatal tehetségek egész sorát felvonultató Füreddel szemben. A Balaton-partiak helyzetét nehezíti, hogy Zdolik Bence és Stanislav Kasparek sérülés miatt nem húzhat szerelést.

– Az első mérkőzést az ellen a Balatonfüred ellen játsszuk, amely egy nagyon fiatal és tehetséges csapat, ráadásul vannak tapasztalt játékosai is. Biztos vagyok benne, hogy keményen kell majd küzdenünk azért, hogy legyőzzük őket – fogalmazott Xavi Sabaté a veszprémiek hivatalos weboldalán.

Aranyra vágynak

Vasárnap valószínűleg a harmadik hely, egyben az EHF-kupa indulás kérdését a balatonfürediek, valamint a mezőkövesdiek döntik el egymás között. Az aranycsata során minden bizonnyal ismét a veszprémiek és a szegediek ütközetét élvezhetik a kézilabda szerelmesei, ez a párosítás a legutóbbi 14 kiírásban 12 alkalommal jött létre a fináléban.

– Szeretnénk elhódítani a trófeát, de nehéz dolgunk lesz, hiszen a Veszprém véleményem szerint a világ három legerősebb csapata között van, nem könnyű fogást találni rajtuk. Elsősorban magunkra kell összpontosítanunk, fegyelmezett kézilabdával, a ziccerek értékesítésével lehet sanszunk a diadalra. A Szeged meglehetősen régen nyerte meg a kupát, jó lenne ezen változtatni – fogalmazott Balogh Zsolt.

Fontos információ a drukkereknek, hogy a szombati napra szóló belépők 2500 forintba kerülnek, míg a vasárnapi tikettek ára 3500 forint. A szervezők kétnapos bérletet is forgalomba bocsátottak, ezek 5500 forintot kóstálnak.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!