Sport

2016.04.04. 10:10

Cruyffnak nem tetszett volna

Hátrányból fordítva nyerte meg a csúcsrangadót a Real Madrid Barcelonában.

Hátrányból fordítva nyerte meg a csúcsrangadót a Real Madrid Barcelonában.

A 68 éves korában elhunyt Johan Cruyffra való emlékezés jegyében telt a 232. El Clásico, a lelátón a szurkolók könnyes szemmel nézték az összeállítást, amelyben felidézték a Barca holland legendáját.

Fordítottak Bale-ék

A szombati összecsapás első félidejében inkább a küzdelem dominált, a hazaiak birtokolták többet a labdát, lehetőségeik is voltak, de helyzeteket a Real is kidolgozott – ám gól nem esett – fogalmazott a Sport TV. A fordulás után nyomtak a katalánok, aminek az 56. percben meglett az eredménye: Rakitic szögletét a tökéletesen érkező Pique fejelte a hálóba. A 62. perc legvégén egyenlítettek a fővárosiak, Marcelo szólója után Kroos adott középre, a felpattanó labdát Benzema akrobatikus mozdulattal juttatta a kapuba. Teljesen nyílttá vált a mec cs, a 68. percben Bale került helyzetbe, de Bravo védett, majd a 80. percben Suarez lőtt éles szögből mellé. Fél perccel később Bale fejelt a hálóba, de a játékvezető szabálytalanságot látott, így nem adta meg a gólt. A 82. percben Ronaldo a lécet találta el, még ugyanebben a percben újra Bale került helyzetbe, a labda túljutott Bravón, de le is lassult a kapuson, így a védők fel tudtak szabadítani. A 83. percben Sergio Ramos kapta meg a második sárga lapját, ami után kiállították. A 85. percben megérdemelten juttatta vezetéshez a vendégeket Cristiano Ronaldo: Bale adott be jobbról, a portugál csatár remekül vette le a labdát (Dani Alves nagyot hibázott), majd a hálóba lőtt.

Ez volt CR7 16. gólja a spanyol klasszikuson, ennél többször csak Messi (21) és Di Stéfano (18) talált be. A legvégén Arda közeli lövését blokkolták, ezzel a Real Madrid 2–1-re győzött, megszakítva a Barca 39 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját. A listavezető katalánok előnye hat pontra csökkent az Atletico Madrid előtt, a Camp Nouban 2012 áprilisa óta először nyerő Real hét egységgel van lemaradva a Barcelona mögött.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!