Sport

2016.03.17. 14:20

Van visszaút a remeteségből: nyolc év után folytatja a debreceni utcai harcos

Debrecen, Balmazújváros - Papp László komoly lehetőséget lát a balmazújvárosi központ versenyzőiben.

Debrecen, Balmazújváros - Papp László komoly lehetőséget lát a balmazújvárosi központ versenyzőiben.

A debreceni Papp László meghatározó alakja volt a honi és nemzetközi küzdősportéletnek a kilencvenes évek derekától kezdve egy évtizeden át. A sikerek nem maradtak el, az utcai harcosok bajnoka lett, ráadásul bokszban és kick-bokszban is letette a névjegyét. A profi ökölvívók között a WBF-nél világbajnoki címmérkőzésen szállt ringbe, s ugyanennél a szervezetnél a világranglista második helyén állt. A kick-bokszban egészen a válogatottig menetelt, négyszeres magyar és egyszeres német bajnoknak vallhatja magát, emellett Európa Kupa-győztes és világkupa aranyérmes is volt.

…fontossá vált a fejlődésünk szempontjából, hogy viadalokon mérettessük meg magunkat…

Aztán 30 esztendősen – talán kijelenthető, sikerei csúcsán – abbahagyta a versenyszerű sportot, s csak annak élt, hogy tanítványainak átadja tudását. Nyolc év „remeteség” után viszont úgy döntött, jöhetnek a megmérettetések, s elképzelhető, nemcsak a sportolói számára, hanem ő is kötelek közé lép.

– Miért hagytam abba a versenyzést? Annyira megcsömörlöttem az élsporttól, hogy nem erőltettem tovább. Lényegében minden rosszal szembe kellett néznem, ami egy versenyző életét megkeserítheti, ezért döntöttem a visszavonulás mellett – kezdte a beszélgetést Papp László, akit a Hajdú-bihari Napló székházában láttunk vendégül. A sportemberről már az első percekben kiderült, nagyon akkurátus, hiszen a pályafutásáról, sikereiről megjelent cikkeket összegyűjtötte, mappákba rendezte, s ezek segítségével felelevenítettük a múltat. Kiderült, még aktív korában, 1998-ban megalapította a Supreme Fight Teamet, ami azóta is működik, sőt új kihívások elé néz.


A Supreme Fight Team edzése Balmazújvárosban | Fotó: Molnár Péter


Hobbisták

– A névválasztásról annyit, hogy Papp László Debreceni Sportegyesület néven indultunk, de úgy éreztem, szükséges egy kis „fazonigazítás”. Az amerikai szlengben akkor használják a supreme kifejezést, ha valaki az eszével ér el sikereket az üzleti életben. Ezzel szerettem volna hangsúlyozni, hogy számomra mennyire fontos a jó mentalitás. A klubomban három szakosztály működik, a boksz és kick-boksz, a futó és az önvédelmi, ahová összesen 80 sportoló jár. Sokak számára meglepő lehet, hogy mit keresnek egy küzdősportos egyesületben a futók, de számomra ez teljesen normálisnak tűnik, mivel szerintem minden sport alapja a futás – mutatta be a Supreme Fight Teamet az alapító, aki elárulta, bármilyen furcsa, a bokszolói és kick-bokszosai még nem indultak versenyeken.

Újvárosi vonal

– Nem erőltettem, hogy versenyezzenek, számukra pedig elég volt, hogy hobbiszinten sportoltak, így is három debreceni helyszínen tréningezünk teljes kihasználtsággal. Most viszont úgy néz ki, nagy változások előtt állunk! Az utóbbi időkben kiépítettem egy balmazújvárosi központot, ahol három helyszínen 8-tól 40 éves korig 22 tanítványt edzek. Nyolc évig terveztem a jövőmet, s most végre el tudtam felejteni a csalódásaimat. Úgy érzem, fontossá vált a fejlődésünk szempontjából, hogy viadalokon mérettessük meg magunkat a balmazújvárosi különítménnyel, akik közül Ludnai Balázst, Ludnai Bercelt, Debreceni Mihályt, Kis Árpádot, Kis Botondot, Szabó Lászlót, Tóth József, Bereczki Károly és Katona Zoltánt igazi tehetségnek tartok. A céljaimban támogat a város és Balmazújváros polgármestere, Veres Margit is, így még versenyszervezés is szóba jöhet a jövőben – fogalmazott Papp László, aki egy nagy mosoly kíséretében elárulta, előfordulhat, hogy ő is újra kesztyűt húz és megméretteti magát.

HBN–BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!