Sport

2016.03.12. 10:58

Szoros mérkőzésre készülnek a debreceni kosarasok

Debrecen - Elkel a buzdítás a DEAC-nak, hiszen a nagy rivális Salgótarjánt fogadják szombaton.

Debrecen - Elkel a buzdítás a DEAC-nak, hiszen a nagy rivális Salgótarjánt fogadják szombaton.

Újabb rangadó elé néz a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a hétvégén, hiszen a múlt heti békési siker után az újdonsült listavezető Salgótarján látogat az Oláh Gábor utcába, az összecsapást szombaton 17.30-kor rendezik.

Az idei kiírásban már kétszer is találkoztak a csapatok, az őszi salgótarjáni bajnokin a hazaiak nyertek négy ponttal, míg pár nappal később a DEAC otthonában vágott vissza a vereségért a Hepp-kupában. A hazai pálya előnye mindenképp a cívisvárosiak mellet szól, ám nem lesz egyszerű dolguk a cíviseknek, ha meg akarják szakítani a nógrádiak nyolc meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. – Szoros mérkőzésre készülünk, bízom benne, hogy a saját tempónkban tudunk majd játszani, rengeteg apróság van, amire oda kell figyelnünk. Remélem, sikerül majd őket a ritmusukból kizökkenteni, hiszen bár sok szoros meccset játszanak, elég stabil a játékuk. Ránk nézve veszélyes lehet, ha a kényelmi zónájukban tudnak játszani – nyilatkozta dr. Nagy Ágoston, a debreceniek mestere.

Kemény ellenfél

A nógrádi együttes nagyszerű formában érkezik Debrecenbe, bár kisebb sérülésekkel ők is küszködnek.

– Nagyon sokoldalú csapat a Salgótarján, így nem szabad abba a hibába esnünk, hogy külön-külön készülünk egyes játékosaiból. Az irányítójuk sérüléssel bajlódik, így nem tudni pontosan, hogyan állnak majd ki. Nagy előny lenne, ha nem játszana Szabó Péter, hiszen bár többen is bevethetőek ezen a poszton, ám ő adja a fazont a csapatnak. A külső dobóikra nagyon oda kell majd figyelnünk, képesek gyenge dobószázalékra is, ám akár meccseket is el tudnak dönteni. Tutus személyében náluk játszik az egész mezőny egyik legjobb centere, aki ráadásul nagyon jó formában van, kíváncsian várom, miként tudunk felnőni a feladathoz – zárta szavait a szakember.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!