Sport

2016.03.22. 18:58

MLSZ - Három élvonalbeli klubot büntettek meg

Budapest- Az Újpest FC-t, a Diósgyőri VTK-t és a Debreceni VSC-t is megbüntette keddi ülésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Budapest- Az Újpest FC-t, a Diósgyőri VTK-t és a Debreceni VSC-t is megbüntette keddi ülésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

NB I

A FEB az Újpest - Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) 150.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőr – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasas – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Fodor András (Kisvárda) 1 és Vági András (Mezőkövesd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tamási Zoltán edző (Szigetszentmiklós), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Márkvárt Patrik (Komló), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, Bata Csongor (Komló), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben rátartott ellenfele lábára 2, Simon Márk (Paks) 1, Nagy Dániel (Bölcske), mert amikor a labda nem volt játékban mellkason lökte ellenfelét 2, Markovic Slobodan (Hódmezővásárhely), mert amikor a labda nem volt játékban mellkason lökte ellenfelét 2, Kalász Milán (Felsőtárkány), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Pap Serban János (RKSK) 1, Tóth Szabolcs (Tállya) 1, Horváth Norman (Hatvan) 1 és El-Sherif Omar (Diósd) 1, Baranyai Norbert (Mosonmagyaróvár) 1, Pálfalvi Csaba (III.ker.) 1, Fábián Norbert Zsigmond (FTC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Varga László edző (Komló), mert a játékvezető ítélet ellen sértő módon reklamált a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2, Varga Balázs vezetőedző (Komló), mint visszaeső, mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon reklamált a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kazincbarcika – Putnok mérkőzéssel kapcsolatban a Kazincbarcikát mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Csepel – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa

A FEB a DVSC – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után Pátkai Máté (Fehérvár) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

FTC (NB III) 12, Paks (NB III) 14, Felsőtárkány 12, Nyírbátor 12, Mezőkövesd 15, Szolnok 15, Budaörs 17,5 ezer Ft.

-MLSZ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!