Sport

2016.03.30. 12:42

Már régen verték meg a zöldeket, itt az ideje!

Debrecen - A ferencvárosiak bajnoki fiesztára készülnek szombat este a Nagyerdei Stadionban, a Loki ünneprontásra.

Debrecen - A ferencvárosiak bajnoki fiesztára készülnek szombat este a Nagyerdei Stadionban, a Loki ünneprontásra.

Ünnepre készül a Ferencváros Debrecenben, ugyanis ha a fradisták nem kapnak ki szombaton 18.30-tól a vendéglátóktól, akkor begyűjtik történetük 29. bajnoki. Valójában már most is kijelenthető, hogy a zöld-fehérek az aranyérmesek, hiszen hét fordulóval a vége előtt 20 pont az előnyük az egy meccsel kevesebbet játszott MTK előtt.

Megeshet tehát az a kellemetlenség a hajdúságiakkal, ami már 2001-ben egyszer megtörtént. Akkor a Fradi 2–0-ra győzött az Oláh Gábor utcán és a lokisták korábbi szentélyének gyepén csaphattak fiesztát a zöldekért szorító drukkerek. A városban most abban bíznak, hogy Kondás Elemér fiai átérzik a szituáció súlyát és mindent megtesznek annak érdekében, hogy elmaradjon a ferencvárosi népünnepély.

Három éve nyertek

A Ferencvárosi TC és a DVSC 1943. szeptember 5-én találkozott először a bajnokságban, az Üllői úton 4-0-s hazai siker született. Egy évvel később áprilisban ugyancsak az aktuális vendéglátók örülhettek a győzelemnek, a Debrecen 1–0-ra nyert.

A Hajdúságban lejátszott bajnokikon negyvenkét meccsből huszonegyszer a hazaiak győztek, míg a Fradi tizenegyszer tudta elvinni a pontokat.

A DVSC-TEVA az utóbbi mérkőzéseken nem igazán brillírozott az FTC ellen, három éve augusztusban győzött legutóbb a piros-fehér alakulat, akkor 4–1-es zakóval küldték haza a Ferencvárost, a gólokat Bódi, Szakály, Volas (2) illetve Böde szerezték.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!