Sport

2016.03.08. 14:41

"Kicsit félős, visszafogottabb játékunkat gyorsabb, kreatívabb kézilabdára cseréljük"

Balmazújváros - Füzesi Ferenc szeretné, ha tanítványai gyors és kreatív játékkal rukkolnának elő.

Balmazújváros - Füzesi Ferenc szeretné, ha tanítványai gyors és kreatív játékkal rukkolnának elő.

Utolsó előtti bajnokijára készül az alapszakaszban a Kőnig-Trade Balmazújváros: szerdán 18 órától, a K&H férfi kézilabda liga 25. fordulójában Egerben vendégszerepelnek Oláh Gáborék.

A tabella hetedik helyén álló, 19 pontos Újváros legutóbb, múlt pénteken 24–24-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel, míg a sereghajtó Eger 29–21-re kikapott a Vác otthonában. Ősszel kiélezett derbin egy ponttal, 22–21-re tudott nyerni a hajdú-bihari egylet, és amint azt Füzesi Ferenc, a csapat vezetőedzője a Naplónak elmondta, ezúttal is szoros meccsre lehet számítani.

Kihasználni

– Óriási csatára számítok, a hajrában még nagyobb jelentősége van minden pontnak. Bízom benne, kilépünk az árnyékunkból, és a kicsit félős, visszafogottabb játékunkat gyorsabb, kreatívabb kézilabdára cseréljük, mert csak így tudjuk elérni azt, amit szeretnénk. Ellenfelünk jó erőkből áll, ráadásul nemrégiben igazoltak három tapasztalt, válogatott szlovák kézist, akik nagy erősítést jelentenek. Ráadásul úgy tűnik, új edzőjük is remek hatással van a formációra, érezhető, hogy más felfogásban játszanak, mint korábban. Sokat cserélnek, pörögnek, ám ennek megvannak a hátulütői is, amit mi ki szeretnénk használni – fogalmazott az újvárosiak mestere, akitől arról is érdeklődtünk, vajon mi lehet az oka az utóbbi időben mutatott visszafogottabb teljesítményüknek.

– Közel kerültünk az álmunk megvalósításához, ami rányomja a bélyegét a produkciónkra. Matematikai esélyünk még mindig van a felsőházi rájátszásra, ez ott lebeg természetesen mindenki szeme előtt, tudom, hogy a csapatom képes rá, hogy bejusson az első ötbe, de ehhez még sokat kell tenni. Első lépésben le kell győznünk az egrieket, és erre is készülünk! – jelentette ki Füzesi.

Mateo Dioris és Simovic Nebojsa továbbra is sérült, illetve kérdéses Hanták Jozef játéka is. A Balmaz számára egyébként szombaton zárul az alapszakasz, 18 órától a Komló látogat majd a Kőnig Rendezvényközpontba.

A jelenleg 22 ponttal az ötödik pozícióban lévő Vác szerdán Komlón lép utoljára pályára az alapszakaszban. A hatodik Gyöngyösnek még két nehéz meccse lesz a Balatonfüred, majd a Tatabánya ellen.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!