Sport

2016.03.03. 16:23

Hatalmas csata lesz a rájátszásért

Balmazújváros - Balda Ákos állítja, mindig csak a következő összecsapásra fókuszálnak, így nem gondolkodnak a felsőházon.

Balmazújváros - Balda Ákos állítja, mindig csak a következő összecsapásra fókuszálnak, így nem gondolkodnak a felsőházon.

A König-Trade Balmazújváros a Mezőkövesdet fogadja pénteken 18 órától a K&H férfi kézilabda ligában. A vendégek az utolsó helyen szerénykednek a bajnokságban, ennek fényében a hetedik pozíciót birtokló Füzesi Ferenc tanítványai számítanak a találkozó esélyeseinek. Viszont a borsodiak nagy menetelésüknek köszönhetően bejutottak a Magyar Kupa debreceni négyes döntőjébe, emiatt mégsem szabad lebecsülni az egykori szövetségi kapitány, Skaliczki László alakulatát. Egyébként a két gárda októberi bajnokiján a hat gólig jutó Szepesi István vezérletével a mezőkövesdiek hazai környezetben 22–19 arányban győzedelmeskedtek, a hajdúságiaknál Nikola Lazic bizonyult a legeredményesebbnek, ő ötször „köszönt be”. Legutóbb az Újváros a PLER-Budapestet fektette két vállra a fővárosban (27–24), míg a Kövesd a Vácot múlta felül (32–27).

Nagy változások

– Jelentős átalakuláson ment keresztül riválisunk az utóbbi hetekben, sikerült szerződtetniük Alekszej Grigorjevet és Mekaru Atsushit, emellett más stílusban kezdtek el kézilabdázni. Megtekintettük az őszi találkozó felvételét, kielemeztük a látottakat, az előkerülő hibákat pedig feltétlenül javítani szeretnénk. A győzelem reményében lépünk pályára pénteken – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak Balda Ákos, a Balmaz 28 esztendős játékosa, akitől megtudhattuk, a hosszabb ideje maródi Mateo Dioris, illetve Nebojsa Simovic kivételével mindenkire számíthat a szakmai stáb.

Jelentős motiváció

A Balmaz egy esetleges sikerrel pontszámban utoléri a Vácot, valamint a Gyöngyöst, a három együttes ádáz csatát vívhat az ötödik, felsőházi rájátszást biztosító helyezésért.

– A bajnokság előtt az első nyolc közé jutást fogalmaztuk meg célkitűzésnek. Az eddigi kiváló eredményekben valamilyen szinten szerepet játszott a szerencse, de számos alkalommal bravúrt tudtunk bemutatni. Megbeszéltük az öltözőben, hogy nem számolgatunk, mindig csak a következő feladatra koncentrálunk, bár titkon a felsőházban reménykedünk. Természetesen nagy motivációt jelentene a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt, hogy többek között a Szegeddel és a Veszprémmel is összemérhetnénk a tudásunkat. Egyébként drukkereinknek ezúton szeretnék köszönetet mondani rendkívül lelkes buzdításukért, ami nagyon sokat segít nekünk. Ha mégsem sikerülne az első öt között végeznünk az alapszakaszban, akkor sem történne tragédia – zárta mondandóját a pontvadászatban eddig 39 találatot jegyző jobbszélső.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!