Sport

2016.03.04. 14:43

„Az esélyesség terhe mellett is győzni kell”

Debrecen - A debreceniek a kiesés elől menekülő Puskás Akadémiát fogadják szombaton este a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A debreceniek a kiesés elől menekülő Puskás Akadémiát fogadják szombaton este a Nagyerdei Stadionban.

Két győzelem a Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus ellen, a bajnokságban pedig a megszerezhető kilencből hét pont – ez a DVSC-TEVA idei mérlege, amely jól mutatja, a lokisták remekül elkapták a fonalat a tavaszi szezon elején. A bronzérmes pozíciót elfoglaló Kondás-alakulat szombaton 18 órától folytathatja jó sorozatát, ugyanis az első osztályú tagsága meghosszabbításáért küzdő Puskás Akadémia látogat a Nagyerdei Stadionba. Az összecsapást a Hajdú Online élőben közvetíti.

Lőtt már gólt nekik

A Debrecen támadójának, Horváth Zsoltnak a felcsútiakról, kérdésünkre, egy 2014-es mérkőzés ugrik be először. – Két éve májusban, még az MTK játékosaként én lőttem a második gólunkat a 2–1-re megnyert összecsapáson a Hidegkuti Nándor Stadionban. Ez persze már a múlt, most a jelennel foglalkozom és azért küzdök, hogy szombaton ismét örülhessünk a társakkal. Az aktuális ellenfél több játékost is leigazolt a télen, elég ha csak a tőlünk távozó Zsidai Lacira vagy a Loki által kölcsön adott Geoffrey Castillionra gondolunk. Masszív, szervezett gárdát rakott össze Robert Jarni, de nem lehet kérdéses, hogy a győzelem igényével szállunk harcba ellenük – fogalmazott Horváth doktor. A labdarúgó szerint a Lokin mindig van egyfajta győzelmi kényszer, ez tudniuk kell kezelni.


[poll id="1080"]


– Jó formában vagyunk, kedden este élvezetes találkozót játszottunk a kupában a Nyíregyházával és ugyan a bajnokságban legutóbb csak döntetlent értünk el, úgy vélem, az újpesti iksz miatt egyáltalán nem kell szégyenkeznünk. Száz szónak is egy a vége, ezen a mérkőzésen az esélyesség terhe mellett is illene begyűjtenünk a három pontot – mondta Horváth.

A debreceni futballista nem kívánt külön kiemelni egyetlen veszélyes játékost sem a Puskás Akadémia csapatából, de mint mondta, azért annyira nem bánkódik, hogy a két csatár, Lencse László és Tischler Patrik távozott a téli átigazolási szezonban Felcsútról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!