Sport

2016.03.06. 11:20

A második helyen robog a Lokomotív

Debrecen - A DVSC-TEVA gólgazdag, élvezetes mérkőzésen 4-2-re legyőzte a Puskás Akadémia együttesét.

Debrecen - A DVSC-TEVA gólgazdag, élvezetes mérkőzésen 4-2-re legyőzte a Puskás Akadémia együttesét.

Kiváló sorozatot produkált az esztendő eddigi meccsein a Loki, a piros-fehérek a Magyar Kupában kettős győzelemmel ütötték ki a Nyíregyházát, a bajnokságban pedig két siker és egy döntetlen áll a nevük mögött, ennek ellenére nem voltak túl sokan kíváncsiak a szombat esti OTP Bank Liga-találkozójukra a Puskás Akadémia ellen. Pedig most a tévéközvetítésre sem lehetett fogni az érdektelenséget, ugyanis egyik csatornán sem adták a kilencven percet.

Gyors gólváltások

Határozottan és nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a hazaiak, azonban egy Mészáros Norbert lábán irányt változtató labda Radosevic kapujában kötött ki. Több sem kellett a DVSC-nek, még magasabb fokozatra kapcsolt és négy perc elteltével egyenlített a gárda, Szakály hozta kihagyhatatlan helyzetbe a debreceniek legújabb gólfelelősét, Takács Tamást. Nem sokat rágódhattak a bekapott egyenlítő találaton a felcsútiak, máris hátrányba kerültek: Szakály jó húsz méterről irgalmatlanul nagy gól ragasztott a bal felső sarokba!

A középkezdés után szinte azonnal ismét zörgött Pogacsics hálója, Ferenczi centerezését Horváth Zsolt értékesítette. Ezzel úgy tűnt, el is dőlt nagyjából a három pont sorsa, de a bátran futballozó vendégek még nem mondtak le a pontszerzésről, négy perc elteltével Mészáros Karol Brkovics mellett bevette a hajdúsági kaput.

Már második helyen

A szünet után úgy kezdett a DVSC-TEVA, hogy érződött a játékán, szeretné végképp dűlőre vinni a dolgot. Nem is sokat kellett várni erre, a koreográfia pedig hasonló volt, mint az előző gólnál: Ferenczi rúgatott gólt Horváth Zsolttal. A negyedik hazai találatot követően megnyugodott a meccs tempója, a PAFC próbált volna valamit kezdeményezni, a Loki pedig kontrákból továbbra is veszélyes volt. A lefújásig mindkét alakulat eltalálta a kapufát, az eredmény azonban nem változott, maradt a magabiztos Debrecen-győzelem.

Mivel az Újpest szombaton vereséget szenvedett az MTK-tól, három megszerzett pontjával a Loki előzött és fellépett a dobogó második fokára. A folytatásra keddig kell várni, akkor a Vasas vendége lesz Kondás Elemér együttese.

HBN


Mesterszemmel

Kondás Elemér (DVSC): Kemény mérkőzés volt, de erre is számítottunk, hiszen egy olyan csapat látogatott hozzánk, amelynek minden pontra szüksége van. Jó iramú mérkőzés volt és értékes győzelmet arattunk. Örülünk, hogy lövik a gólokat a játékosok, mert az ősz folyamán ezzel voltak gondjaink.



Robert Jarni (Puskás Akadémia): Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen megszereztük a vezetést. Nyílt találkozó volt, itt is ott is voltak helyzetek. A gondjaink megint azzal voltak, hogy labdaszerzés után nem tudtuk jól felépíteni a játékot. Sorozatos hibákat vétettünk, és ezt egy Debrecen szintű csapat kegyetlenül kihasználja.



OTP Bank Liga,23. forduló

DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 4-2 (3-2)

Nagyerdei Stadion, 2311 néző. Vezette: Erdős (Tóth II., Albert)

DVSC: Radosevic – Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut – Varga J. (Lázár 59.) - Horváth Zs., Holman, Szakály, Ferenczi (Djelmic 66. ) - Takács T. (Kulcsár 76.)

Puskás Akadémia: Pogacsics – Nagy Zs. (Fodor 67.), Tar, Lipcsei, Forró – Polonkai (Márkvárt 61.), Zsidai – Csurko, Lopa, Mészáros – Sallai (Pekár 62.)

Gól: Mészáros N. (öngól, 8.), Takács T. (13.), Szakály (19.), Horváth Zs. (20.), Mészáros K. (24.), Horváth Zs. (54.)

Sárga lap: Lopa (47.), Korhut (45.), Szakály (49.), Horváth Zs.(54.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!