Sport

2016.02.04. 13:37

Yamaha: nem lesz fal a bokszban!

A siker érdekében tisztelniük kell egymást, a versenytársaikat, a csapatot és a rajongókat is.

A siker érdekében tisztelniük kell egymást, a versenytársaikat, a csapatot és a rajongókat is.

Lin Jarvis, a Movistar Yamaha csapatfőnöke az istálló idei bemutatóján beszélt arról, hogy hátrányosan érintené alakulatát, ha a néhány évvel ezelőtti helyzethez hasonlóan falat húznának fel Valentino Rossi és Jorge Lorenzo garázsa közé. A sportvezető egyetlen dolgot kér versenyzőitől: hogy kölcsönösen tiszteljék egymást – írta a p1race.hu.

A 2015-ös évad elképesztő sikereket hozott a Yamaha számára: Marc Marquez és a Repsol Honda két éven keresztüli uralkodása után ismét a hangvillások versenyzői küzdöttek az év végi elsőségért, s végül a gyártó az egyéni, a konstruktőri és a csapat világbajnoki címet is bezsebelte. A szezonjukat ugyanakkor valamelyest beárnyékolta az utolsó futamokon kirobbant botrány, amelynek köszönhetően ismét megromlott a viszony Jorge Lorenzo és Valentino Rossi között.

Volt már gond

Lin Jarvis, a Movistar Yamaha csapatfőnöke szerint ennek ellenére sem találhatna jobb párosítást az istálló számára, ugyanakkor hozzátette, tudniuk kell kezelni a problémákat. „Ez egy álomcsapat – azt hiszem, ez a megfelelő kifejezés” – nyilatkozta a Yamaha csapatbemutatóján Jarvis, akit a crash.net idéz. „Ötször hódítottuk el mindhárom világbajnoki címet egy azonos éven belül, ebből négy alkalommal ezzel a két versenyzővel. Természetesen tudjuk, hogy míg csapatként ugyanaz a célunk, egyénenként viszont mindketten a saját győzelmükért hajtanak. Ezt sosem szabad elfelednünk. Alapvetően egy dolgot várunk el a versenyzőinktől, és az a tisztelet. Tiszteljék egymást, a versenytársaikat, a csapatot, valamint a rajongókat és a nézőket is. Ez a legfontosabb, mert ha ez megvan, minden mást is kezelni tudsz. Így megérted, hogy ugyanazokért a célokért küzdötök és megpróbáljátok egymást legyőzni, de mindezt kölcsönös tisztelettel teszitek.

Rossi és Lorenzo már 2008 és 2010 között is csapattársak voltak a Yamahánál, s akkor is támadt némi feszültség közöttük, amit jól mutatott a bokszuk két oldala között felhúzott fal. Jarvis szerint azonban ez a forgatókönyv nem fog megismétlődni. „Semmi okunk rá, hogy fallal válasszuk el a garázs két oldalát. Az egyik erősségünk, hogy a csapat remekül tud együtt dolgozni. Ha falat építenénk a bokszban, az a csapat hátrányára válna a mérnökök és a motorosok szempontjából egyaránt” – fogalmazott a csapatvezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!