Sport

2016.02.26. 18:01

Tízméteres sportlövő Eb - A férfi futócéllövő csapat ezüstérmes 30+30-ban

Győr - A Sike József, Boros László, Tasi Tamás összeállítású csapat ezüstérmet nyert a férfi futócéllövők 30+30-as számában a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Győr - A Sike József, Boros László, Tasi Tamás összeállítású csapat ezüstérmet nyert a férfi futócéllövők 30+30-as számában a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A nem olimpiai szakág versenyében a magyar trió 1712 körrel zárt, 15 körrel elmaradva a győztes orosz együttestől.

Az egyéni versenyben a csütörtökön 40 vegyesben második Sike volt ismét a legjobb magyar, 574 körös eredményével nyolcadik lett, míg Boros 572-vel tizedik, Tasi pedig 566-tal a 13. helyen zárt a 19 fős mezőnyben.

Sike a 30 lassú lövés után 289 körrel még csak kilencedik volt, a gyorsban azonban folyamatosan lépett egyre feljebb, s két lövéssel a vége előtt szinte biztosnak tűnt, hogy az éremmérkőzésekbe jut. Az 59. sorozatban azonban nagyot hibázott, csak 6-ost talált, majd utolsóra 8-ast, így végül három körrel lemaradt az éremcsatározásokról, melybe az első négy jutott be.

"Sajnálom ezt az utolsó két lövést, mert ezzel elment az egyéni verseny. Ezt egy háromszoros világbajnoknak nagyon nehéz lehet megemésztenie" - mondta az MTI-nek a helyszínen Győrik Csaba szövetségi kapitány, aki hozzátette, a csapat akkor sem végzett volna előrébb, ha Sike nem rontja el az utolsó két lövését.

A nők 20+20-as számában Máthé Edit 361 körrel a hatodik, Körtvélyessy Gabriella 328-cal 11., Ángyán Nikoletta 324-gyel 12. lett a 13 versenyzőt számláló mezőnyben, a csapat pedig negyedikként végzett.

A magyar válogatott kilenc éremnél jár a győri kontinensviadalon, melyen szerdán a junior férfi puskacsapat győzött, ugyanebben a számban Péni István második lett, míg a junior női futócéllövők 20+20-as versenyében Major Veronika és a csapat is harmadikként zárt. Csütörtökön pedig előbb Sike József második, a csapat pedig harmadik lett a futócél 40 vegyes számban, majd a junior vegyescsapatoknál Péni és Hurai Viktória a puskások között, míg Major Agárdy Vilmossal a pisztolyosok között nyert.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!