Sport

2016.02.24. 13:44

Szoták Kitti az öreg kontinens elitjében

Debrecen - A kazanyi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságon párosban egészen a negyeddöntőig jutott Szoták Kitti és a szegedi Sándorházi Vivien.

Debrecen - A kazanyi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságon párosban egészen a negyeddöntőig jutott Szoták Kitti és a szegedi Sándorházi Vivien.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tehetsége a korosztályos versenyen egyéniben 1-1 győzelemmel és vereséggel zárt. A nyitómeccsen a lett Liana Lencevicaval játszott, akit két játszmában legyőzött. A következő körben a francia Romane Cloteaux-Foucault ellen viszont háromszettes, nagy csatában alulmaradt.

Az Eb-n történelmi tettet hajtott végre Sándorházi Vivien. Kitti páros társa első magyar utánpótlás játékosként bejutott az egyéni verseny fináléjába, ahol viszont a dán Mathilde Cramer Ahrens jobbnak bizonyult.

A két magyar lány párosban a nehéz sorsolás ellenére közel állt ahhoz, hogy érmet szerezzen. Első találkozójukon a házigazda orosz duót sikerült szetthátrányból fordítva legyőzni. Ugyanez a forgatókönyv ismétlődött meg a harmadik helyen kiemelt holland páros ellen, annyi különbséggel, hogy itt a döntő játszmában esélyt sem hagytak ellenfelüknek. Az elődöntőbe jutásért a skótok ellen egy végletekig kiélezett meccsen búcsúzott az Eb-től a magyar páros.

Szoták Kitti végig jó játékot nyújtva ismét bizonyította, hogy a honi tollaslabda sport egyik legnagyobb ígérete. A már a felnőttek között is bemutatkozó, korosztálya egyik legjobbjának számító debreceni lány egy évvel ezelőtt jutott el egyáltalán oda, hogy nemzetközi versenyeken, elsősorban a környező országokban megmutassa tudását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!