Sport

2016.02.17. 08:32

Rómába utazik a Real

Róma - A legendás „Zizou” először dirigálja tanítványait a legrangosabb európai kupasorozatban.

Róma - A legendás „Zizou” először dirigálja tanítványait a legrangosabb európai kupasorozatban.

Újabb két párharc első felvonását rendelkezik a Bajnokok Ligájában szerdán 20:45-től: a Real Madrid labdarúgói a római „Farkasokat” szeretnék megszelídíteni, míg az újonc Gent a Wolfsburg ellen kívánja folytatni a menetelést.

Apróságok döntenek

Zinedine Zidane vezetőedzőként a Stadio Olimpicoban debütál Bajnokok Ligája mérkőzésen, a francia mester szezon közben vette át a királyiak irányítását.

– Zidane a támadófutball híve, a gyors passzokon alapuló játékot favorizálja, kiváló viszonyt ápolunk trénerünkkel. A Roma remek együttes, de a legjobb 16 között már amúgy sincs gyenge gárda, minimális különbségek dönthetnek a győzelemről – fogalmazott a francia hátvéd, Raphael Varane a csapat hivatalos weboldalán.

A két alakulat eddig nyolcszor találkozott egymással tétmeccsen: négyszer a spanyolok, háromszor az olaszok diadalmaskodtak, míg egy ütközet egállal zárult.

A Gent–Wolfsburg összecsapás főszereplőinek új terep a BL-nyolcaddöntő, korábban egyik egylet sem jutott el ilyen messzire a sorozatban.

– Azzal, hogy továbbjutottunk a kvartettünkből, egy álmunk vált valóra, mindenki nagyon várja a szerdai találkozót. Úgy vélem, szurkolóink ismét fantasztikus atmoszférát varázsolnak stadionunkba – vélekedett Brecht Dejaegere, a Gent 24 esztendős középpályása a klub online felületén.

Érdekesség, hogy a wolfsburgiak először csapnak össze belga riválissal a nemzetközi porondon.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!