Sport

2016.02.17. 19:09

Női kosárlabda Eb-selejtező - A veretlenség a tét Szlovákia ellen

Pécs - A tét a csoportbeli veretlenség megőrzése, a cél pedig a kijutás a 2017-es csehországi kontinensviadalra a szombati, pécsi Magyarország-Szlovákia női kosárlabda Európa-bajnoki selejtező előtt.

Pécs - A tét a csoportbeli veretlenség megőrzése, a cél pedig a kijutás a 2017-es csehországi kontinensviadalra a szombati, pécsi Magyarország-Szlovákia női kosárlabda Európa-bajnoki selejtező előtt.

Stefan Svitek szövetségi kapitány a szerdai sajtótájékoztatón közölte, nehéz meccsre számít, mivel a szlovák csapat keményen védekező, progresszív, modern játékot játszik. Hozzátette, ha sikerül nyerni, az első két mérkőzését megnyerő válogatott nagy lépést tesz az Eb-részvétel felé. A szakvezető a magyar csapat játékosainak hozzáállását kitűnőnek nevezte.

A PEAC-Pécset erősítő Raksányi Krisztina szerint a magyar győzelem a cél, annak ellenére is, hogy egy agresszívan játszó szlovák csapat lesz az ellenfél. Örömét fejezte ki, hogy a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok ad otthont az összecsapásnak, mondván, a pécsi helyszín számára "plusz motivációt jelent".

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere kiemelte, a baranyai megyeszékhelyen a kosárlabdasportnak nemcsak szép múltja, hanem jövője is van, utalva a Pécsett felépülő Nemzeti Kosárlabda Akadémiára.

Az eseményen - amelyen válogatott játékosként a honosított Quigley Alexandria is részt vett - elhangzott, hogy a szombaton 19.30 órakor kezdődő mérkőzésre eddig mintegy ötszáz jegy kelt el. A felnőttjegy 1500, a diákjegy egységesen 1000 forintba kerül. A belépők mindegyike a lelátóra érvényes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket.

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Az E csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 4 pont (139-100), 2. Szlovákia 4 (128-98), 3. Portugália 2 (93-123), 4. Izland 2 (105-144)

A magyarok további programja:

2016. február 20.: Magyarország-Szlovákia

2016. február 24.: Izland-Magyarország

2016. november 19.: Magyarország-Portugália

2016. november 23.: Szlovákia-Magyarország

A magyar női válogatott kerete:

Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, Licskai Zsófia, Simon Zsófia, Fűrész Diána, Weninger Virág, Kaposi Pálma, Krivacsevics Tijána, Czank Tímea, Quigley Alexandria, Horváth Bernadett, Laklóth Anna, Nagy Dorottya, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Zele Dorina

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!