Sport

2016.02.23. 15:25

Nem elégszik meg az elődöntővel a DHK

Debrecen - Vaszjunyin Artyom úgy véli, alázatosabb játékuknak köszönhetően múlták felül az Újpestet a negyeddöntőben.

Debrecen - Vaszjunyin Artyom úgy véli, alázatosabb játékuknak köszönhetően múlták felül az Újpestet a negyeddöntőben.

A Debreceni Hoki Klub az Újpestet búcsúztatta vasárnap a MOL Liga negyeddöntőjében, az egyik fél második győzelméig tartó ütközetet 2–1 arányban „húzták be” a hajdúságiak. Jevgenyij Muhin tanítványainak nem maradt sok idejük a fáradalmak kipihenésére, ugyanis szerdán 18.30-tól már a DVTK Jegesmedvék otthonában vizitálnak az elődöntő keretében, a fináléba jutáshoz négy meccset kell megnyerni. A párharcban a szövetség eredeti elképzelésétől eltérően kétnaponta feszülnek egymásnak az alakulatok, ennek fényében szerdán és pénteken Miskolcon, vasárnap, valamint kedden Debrecenben csapnak össze a klubok. Ha szükséges az ötödik felvonást jövő pénteken, a hatodikat március 6-án (vasárnap), a hetediket pedig március 8-án (kedden) rendezik meg.

Keveset ünnepeltek

– Alázatosságban sikerült felülmúlnunk az újpestieket. Vezetőedzőnk, Jevgenyij Muhin az első találkozót követően elbeszélgetett velünk, azokat a taktikai utasításokat, amiket kért tőlünk, maradéktalanul betartottuk. Minimális ünneplést csaptunk a hétvégén, hiszen tudjuk, messze nincs még vége a szezonnak – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak Vaszjunyin Artyom.

Az alapszakasz keretében a cívisvárosiak hatszor találkoztak a borsodi együttessel, ötször a címvédő miskolciak diadalmaskodtak, míg Berta Ákosék egy találkozót tudtak megnyerni.

– Kiváló játékerőt képviselnek a diósgyőriek - nem véletlenül nyerték meg a tavalyi pontvadászatot -,de ezekből az eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az alapszakasz nagyban különbözik a rájátszástól, a play-offban a biztonságra próbálnak törekedni a gárdák. Talán sokan előre lefutottnak tartják ezt a párosítást, ennek ellenére szeretnénk továbblépni, egyúttal a fináléban szerepelni. Ez a célunk, ezért fogunk küzdeni, és minden tőlünk telhetőt megtenni – adott hangot optimizmusának a cívisek 32 esztendős hokisa.

Többen hiányoznak

Nem elég, hogy bombaerős riválissal méri össze erejét a DHK, emellett a szakmai stábnak több kulcsember hiányát is orvosolnia kell.

– Vay Ádám eltiltását tölti, hálóőrünk nem védheti a kapunkat szerdán. Tyimur Raszulovnak a térde sérült meg, sajnos ő sem lesz bevethető. Örömteli hír, hogy Kovács Bronsonnak lejárt az öt összecsapásra szóló büntetése. Hári Norbi már edzett az utóbbi napokban, valószínűleg a csapat rendelkezésére áll majd. Mivel kevés játékosra számíthat a mester, ezért a lehető legokosabban kell játszanunk a siker érdekében – zárta mondandóját a rutinos Vaszjunyin.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!