Sport

2016.02.01. 11:02

Itt az első élő sportközvetítés a DESOK-ból

Debrecen - Az UFC Gyömrőt fogadja a DEAC a férfi futsal NB II Keleti csoportjában, a tavaszi szezon második körében. A mérkőzést élőben közvetíti az unideb.hu.

Debrecen - Az UFC Gyömrőt fogadja a DEAC a férfi futsal NB II Keleti csoportjában, a tavaszi szezon második körében. A mérkőzést élőben közvetíti az unideb.hu.

A tavaly novemberben átadott Sporttudományi Oktatóközpontban, a tavaszi idény első hazai mérkőzésén a 12. helyen álló UFC Gyömrő ellen javíthat a 8. DEAC Futsal Club. A gárda az előző körben a listavezető Kincsemtől szenvedett 7-5 arányú vereséget.

Az egyetemi klub több új igazolással is erősített a téli szünetben. Buka Bence tulajdonképpen hazatért, hiszen korábban két évig alapembere volt a DEAC nagypályás csapatának az NB III-as küzdelmekben. Kapusi Bence szintén 3 év után gondolta úgy, hogy ideje visszatérnie a DEAC Futsal kötelékébe. Az MVFC Berettyóújfalú utánpótlás és NB II-es csapatainak korábbi meghatározó játékosa sérülést követően azzal a céllal igazolt haza, hogy új lendületet szerezzen futsal pályafutásának.

A DEAC férfi futsal csapatában jelenleg alapfeltétel a játékoskeretbe történő bekerüléshez, hogy a Debreceni Egyetemi jelenlegi, volt vagy jövőbeni hallgatója legyen az illető, vagy a DEAC bármely labdarúgó/futsal szakosztályának utánpótlásában sajátítsa el a játék alapjait, tehát ízig-vérig saját nevelésű labdarúgó legyen. Ebből következően a csapat átlagéletkora a legfiatalabbak között van az országban, és az NB II-es felnőtt bajnokságban a középmezőnyben szereplő csapat váza egyúttal toronymagasan vezeti az NB II U20-korosztályos bajnokság Keleti csoportját.

A DEAC célja, hogy saját utánpótlás-bázisának mennyiségi és minőségi fejlesztésével lerakja az alapot egy majdani fél- vagy teljesen professzionális első osztályú debreceni futsal csapatnak, mely meghatározó tényezője a magyar futsalnak. Jelenleg nyolc utánpótláscsapatban mintegy 120 fiatallal foglalkoznak, és a jelentkezők száma egyre csak nő.

A DEAC Futsal Club február 1-jén, hétfőn 18 órától a férfi futsal NB II keleti csoportjának 15. fordulójában az UFC Gyömrő csapatát fogadja a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A mérkőzést a Multimédia Kompetencia Központ élőben közvetíti az unideb.hu-n.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!