Sport

2016.02.10. 15:16

Ferenczi: a harmadik már bement

Debrecen - Ferenczi János a 94. percben lőtt gólját megelőzően kétszer rossz döntést hozott a kapu előtt.

Debrecen - Ferenczi János a 94. percben lőtt gólját megelőzően kétszer rossz döntést hozott a kapu előtt.

Rosszul indult és pazarul végződött a DVSC-TEVA számára a keddi, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzés. A hazaiak az első félidő derekán egy védelmi hibából megszerezték a vezetést, azonban Brkovics révén még a szünet előtt egyenlített a hajdúsági alakulat.

A fordulás után még nagyobb sebességre kapcsolt a Loki és sorra alakította ki a lehetőségeit az NB III-as házigazdák kapuja előtt, a győztes találatot mégis csak a hosszabbításban sikerült bevinnie Kondás Elemér csapatának. A 79. percben Coulibalyt váltó Ferenczi János bizonyult a nyerő embernek, a középpályás közelről vágta a hálóba Lázár Pál remek beadását.

Bizonyítani akart

A huszonnégy esztendős labdarúgó a számára rendeltetett bő tíz percben többször is helyzetbe került, ám kétszer rossz megoldást választott. Egyszer talán inkább lőnie kellett volna a rossz átadás helyett, egy ízben pedig egyedül kiugorva a kapusba rúgta a labdát estében.

– Az utóbbi szituációban kicsit megrántották a karomat, ezért nem tudtam jobban irányítani a labdát, s a kivetődő Ovszijenko elcsípte a lövést – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Ferenczi. – Fölényben játszott a csapat, amikor beálltam, nekem is az volt a feladatom, hogy beadásokkal és lövésekkel veszélyeztessem a Spartacus kapuját. Mindenképpen bizonyítani akartam a szakmai stábnak és azon voltam, hogy megnyerjük ezt a fontos találkozót. Mögöttem Korhut Misi is feljebb játszott már akkor és én is inkább támadó szerepkörben futballoztam, eléggé beszorítottuk a házigazdákat. Természetesen nem dőlt még a legjobb négy közé jutás, az a célunk, hogy a visszavágót is megnyerjük majd hazai közönség előtt – fejtegette a saját nevelésű játékos.

A debreceniek számára szombaton az OTP Bank Liga küzdelmei is folytatódnak, 15 óra 30 perctől az első osztályba nyáron feljutott Vasas lesz az ellenfél a Nagyerdei Stadionban. Ferenczi úgy véli, a keddi jó teljesítményének köszönhetően bízhat benne, hogy az angyalföldiek ellen is szerepet kap. – Ha nem is kezdőként, de reménykedem, hogy játszhatok a bajnokin is. Ha így lesz, igyekszem jó futballal meghálálni a bizalmat és győzelemhez segíteni a DVSC-t.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!