Sport

2016.02.29. 08:00

Elképesztő izgalmak: háromszoros hosszabbítás döntött a DEAC meccsén

Debrecen - Nem akármilyen végjátékot hozott a DEAC és az Óbuda összecsapása, melyet nagy csatában utóbbi nyert meg.

Debrecen - Nem akármilyen végjátékot hozott a DEAC és az Óbuda összecsapása, melyet nagy csatában utóbbi nyert meg.

Őrült találkozón szenvedett 116–107-es vereséget a DEAC Kamilla Gyógyfürdő hazai pályán az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 17. fordulójában. A meccs végig rendkívül paprikás hangulatban zajlott, s végül a vendég Óbudai Kaszások háromszoros hosszabbításban múlta felül a Debrecent.

Rangadóhoz méltón, nagy iramban kezdődött az összecsapás, mindkét csapat keményen támadta a gyűrűt, a DEAC fokozatosan ellépett ellenfelétől, s egy 12–2-es rohanással tízpontos különbséget harcolt ki a negyed végére. A folytatásban a fővárosiak folyamatosan csökkentették a különbséget, a nagyszünetben már csak egy pontos debreceni fórt mutatott az eredményjelző (46–45).

A fordulás után mindkét csapat összeszedte a védekezését, majd a negyed végén átvette a vezetést az Óbuda. A negyedik etapot újra nagy elán­nal kezdték a felek, a vendégek türelmes játékuknak és nagyszerű büntetőzésüknek hála így is négypontos vezetéssel várhatták az utolsó három percet. De jött Pék Dávid, és két értékesített távoli dobásának köszönhetően újra a hazaiaknál volt az előny. Az utolsó minutumban a vendégek agilis hátvéde, Lakosa öt pontot is szerzett, melyre Gál Balázs egy büntetővel tudott csak válaszolni, így nem született döntés a rendes játékidőben (79–79).

Csak a végén dőlt el

A ráadásban mindkét együttes elsősorban büntetőből növelte pontjai számát. Nagy Benedek egy hárompontosával újra a DEAC-nál volt az előny (84–82), majd a vendégek erőcsatára, Kováts Róbert három büntetőt is beszórt, Patkovic ellenben csak kettőből egyet értékesített, így következhetett a második ráadás. Álomszerűen kezdték a játékrészt dr. Nagy Ágoston tanítványai, akik már hatpontos differenciát is ki tudtak harcolni. A keményen küzdő Kaszások ezután sem tört össze, újabb hosszabbítás jött.

A rutinos vendégek jobban kapták el a fonalat, a DEAC pedig teljesen elkészült az erejével. Hiába küzdött foggal-körömmel a cívisvárosi alakulat, nem tudtak újra visszajönni, így a végig higgadtan büntetőző vendégek megérdemelt győzelmet arattak.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!