Sport

2016.02.10. 08:22

Eljött a katarzis a végén

Nyíregyháza, Debrecen - A DVSC-TEVA különösen a második félidőben jobban játszott ellenfelénél és győzött.

Nyíregyháza, Debrecen - A DVSC-TEVA különösen a második félidőben jobban játszott ellenfelénél és győzött.

Keleti rangadó, egy igazi presztízsharc várt a Lokira az esztendő első tétmeccsén, Kondás Elemérék a Nyíregyháza Spartacus otthonában léptek pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján.

Érdekes volt a kezdéskor végignézni az összeállításokon, ugyanis a hazaiaknál négy olyan futballista is szerepet kapott, akik korábban voltak a Debrecen játékosai, Ramos, Rezes, Pölöskey és a hétfőn aláírt Szécsi személyében.

Rövidzárlat

Az első húsz perc meglehetősen eseménytelenül telt el, egészen addig labdázgattak a felek, míg nem az első komolyabb hiba gólt eredményezett. Egy bedobást követően Szatmári és Brkovics egymást zavarta, érkezett Rezes és ballal a sarokba bombázott.

A bekapott góltól magához tért a Loki, előbb Korhut bombája adta fel a leckét Ovszijenkónak, majd a szögletből megszerezte a vendég gárda az egyenlítő gólt: Szakály ívelését Brkovics bólintotta a hálóba.

Janika jó helyen

A szünet után nagyon nyomott a DVSC, a hazaiaknak nem sok momentumuk volt. Miután Rubust kiállították, tíz ember ellen végképp felborult a pálya, Lázár és Ferenczi is könnyen gólt szerezhetett volna, utóbbi végül meg is nyerte a meccset a csapatának a 94. percben. Janika éppen Lázártól kapott forintos labdát a kapu torkában, nem is hibázott. A Loki teljesen megérdemelten győzött a nagy rivális otthonában és remek helyzetből várhatja a márciusi visszavágót.

HBN–TN


Mesterszemmel

Balogh László (pályaedző): Jól működött, amit elterveztünk, a minőségbeli különbséget eltüntettük. Már kevesebb az esélyünk a visszavágóra, de mindent megteszünk majd, hogy továbblépjünk.

Kondás Elemér: A győzelemmel elégedett vagyok. A Nyíregyháza jól futballozott, de ezt vártuk tőle, egy igaz kupameccs volt a mai. Szorosabb volt, mint terveztük, de örülök, hogy sikerült nyernünk.


Debrecen, Nyíregyháza - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA a Nyíregyháza csapatához látogat kedd 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítunk portálunkon. Szurkoljon velünk Ön is!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!