Sport

2016.01.03. 19:41

Vereséggel debütált Tiselj a kispadon

Debrecen - Az exdebreceni Dakos Noémi remeklésével az MTK öt góllal legyőzte a DVSC-TVP-t.

Debrecen - Az exdebreceni Dakos Noémi remeklésével az MTK öt góllal legyőzte a DVSC-TVP-t.

Hathetes szünet után folytatódott az élvonalbeli női kézilabda bajnokság pontvadászata, a DVSC-TVP az MTK Budapest ellen lépett pályára vasárnap este a 12. fordulóban. A Loki kispadján ezen az összecsapáson debütált tétmérkőzésen a szlovén Tone Tiselj. A két alakulat a bajnokság első fordulójában Debrecenben találkozott, ahol a hazaiak 35-12-re diadalmaskodtak. Ennek ellenére nem számíthattak könnyű meccsre a piros-fehérek, ugyanis a fővárosiak összeálltak az év végére, erre a legjobb bizonyíték, hogy 21-20-re legyőzték a Vácot idegenben a 11. fordulóban.

Kevés gól

Szilágyi Ágnes lőtte 2016 első Loki-gólját, amivel vezettek a debreceniek 1-0-ra, ám a folytatásban főként a házigazdáknál volt az előny, igaz két találatnál nagyobb fórt nem tudtak kiharcolni. Nagy küzdelem zajlott a pályán, viszonylag kevés gól született. A hajdúságiak a félidő derekén Varsányi Nóra duplájával átvették a vezetést (8-9), viszont az MTK újra fordított, s annak ellenére, hogy a játékrész legvégén kettős emberelőnyben volt a DVSC, gólt nem tudott dobni, így a hazaik 11-10-re vezettek a szünetben.

Elment a hajó

Slakta Petra révén egyenlített a Debrecen a második félidő első támadásából, ám 12-12 után a kék-fehérek egy 4-0-s rohammal ellépnek. Rengeteg technikai hiba jellemezte ekkor a vendégek játékát, amit Tiselj nem hagyott szó nélkül. Az időkérés sem segített a cíviseknek, két MTK-találat után zördült meg a hazaiak hálója. A 45. percben 18-13-as kék-fehér előnyt mutatott az eredményjelző, ám ezt követően 18-16-re felzárkóztak Kudor Kittiék. Ettől közelebb már nem tudtak kapaszkodni a cívisek, a vendéglátók újra elhúztak, főként a nagyszerűen játszó exdebreceni, Dakos Noémi jóvoltából (23-18). A végjátékot is kézben tartotta Golovin Vlagyimir csapata, amely végül 27-22-re nyert, s ezzel megelőzte a DVSC-t a tabellán.

A csalódást keltő vereségen gyorsan túl kell lépniük a debrecenieknek, ugyanis pénteken a Vác gárdája látogat a Hódosba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!