Sport

2016.01.12. 14:45

„Vannak még csodák, bízom az emberekben!” - Nyolcszázezer forint hiányzik a BL-hez

Debrecen - A cívisvárosiak bejutottak a Bajnokok Ligájába, viszont még nem biztos, hogy részt is vehetnek rajta.

Debrecen - A cívisvárosiak bejutottak a Bajnokok Ligájába, viszont még nem biztos, hogy részt is vehetnek rajta.

Akárcsak tavaly, idén is kétséges a Debreceni Siketek FSK csapatának BL-ben való indulása. Mint ahogy arról a klub elnöke, Szűcs Helga beszámolt, az induláshoz hárommillió forintra lenne szükség, azonban nyolcszázezer még sajnos hiányzik.

– Már egy éve küzdünk azért, hogy összejöjjön a pénz, és már csak kicsi híja van. Kétmillió-kétszázezer már összegyűlt, vagyis már csak nyolcszázezer forint szükséges, de annak február 8-ig meg kell lennie. Folyamatosan küldözgetjük ki a leveleket, e-maileket, illetve telefonon is keressük a lehetséges támogatókat, de sajnos sok elutasító választ kapunk. Többek között az EMMI Nemzeti Együttműködési Alap, és Debrecen önkormányzata is támogat minket, utóbbi ötszázezerrel segít, amiért roppant hálásak vagyunk. Ha a fennmaradó hiányzó összeget szétosztanánk a csapattagok között, körülbelül ötvenezer jutna egy-egy főre, de ezt sajnos nem tehetjük meg, mivel sokan munkanélküliek. Tavaly is az utolsó pillanatban sikerült teljesíteni a célt, bízom benne, végül ezúttal is összejön. Vannak még csodák, bízom az emberekben – mondta el lapunknak Szűcs Helga, a a Debreceni Siketek FSK elnöke, aki természetesen nehezen viseli a „harcot”.

– Nem könnyű megbirkózni ezzel a helyzettel, szinte mindent én csinálok, nem akarom terhelni a fiúkat ilyen dolgokkal. Nehéz, pláne hogy országszerte épülnek az új stadionok, a mi területünk ellenben háttérbe szorul – fogalmazott az egyesület vezetője.

Jól halad a felkészülés

A III. Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligáját Spanyolországban, Huelvában rendezik meg február 9. és 14. között. Az országos bajnok debreceni egyletnek nem lenne szokatlan a BL közege, ugyanis 2015-ben is részt vett a küzdelemsorozatban.

– Az előző évben, Grázban volt az első BL-szereplésünk, akkor 24 gárdából a 13. helyen zártunk, ami nem rossz, pláne hogy sérülések és betegségek miatt nehezen jött össze a keret. Idén viszont sokkal erősebb csapattal tudunk indulni, így jobb eredményre számítunk. A sorsolás már megvolt, a F csoportba kerültünk egy spanyol, egy dán és egy cseh formáció lesz az ellenfelünk. Utóbbit ismerjük, de a hírek szerint a másik kettő sem verhetetlen, nyerhetőnek tűnik a kvartett, kötelező számunkra a továbbjutás. A télen részt vettünk a debreceni Real Team kupán, illetve egy böszörményi tornán is indultunk, bár ezek nehezek nekünk, de szokniuk kell a srácoknak az erős mezőnyt. A felkészülésünk jól halad, Budapesten is tartunk tréningeket, illetve edzőmeccseken is megmérettetjük magunkat – nyilatkozta Szűcs Helga.

HBN


Ha segítenének

Elérhetőségek:

  • Mobil: 06-30/267-4151

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!