Sport

2016.01.21. 14:20

“Remélem, hogy sikeréhesek és felkészültek leszünk!”

Debrecen - A Tiszaújváros ellen aratott fölényes győzelmével féltávhoz érkezett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata a másodosztályú kosárlabda-bajnokság alapszakaszában. Az őszi szezon után nyolc győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen állnak, mindössze egy sikerrel lemaradva az éllovas Salgótarján és Békés gárdája mögött. Az eddigi szereplésről, a tervekről és az esélyekről Dr. Nagy Ágostont, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

Debrecen - A Tiszaújváros ellen aratott fölényes győzelmével féltávhoz érkezett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata a másodosztályú kosárlabda-bajnokság alapszakaszában. Az őszi szezon után nyolc győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen állnak, mindössze egy sikerrel lemaradva az éllovas Salgótarján és Békés gárdája mögött. Az eddigi szereplésről, a tervekről és az esélyekről Dr. Nagy Ágostont, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

Jelenleg harmadik helyen állnak, mindössze egy győzelemre az első helytől. Mennyire elégedett az eddig nyújtott teljesítménnyel?

Dr. Nagy Ágoston: Az ember mindig győzni szeretne, a vereségeknek sosem örülünk, de mindent figyelembe véve elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Olyan csapatoktól kaptunk ki, akik szintén komoly játékerőt képviselnek, egyedül a Békés elleni hazai vereséget tekintjük komolyabb botlásnak, de reméljük tavasszal idegenben ezt sikerül majd kiküszöbölni. Folyamatosan kellett építenünk a csapatot, hiszen különböző stílusokat kellett összecsiszolnunk már a kezdetektől fogva, gondolok itt elsősorban Filip Patkovic érkezésére és Gál Balázs visszatérésére, valamint Kaluha Csaba kiesése is nagy változást jelentett. A fiatal szabály is komoly fejtörést okozott olykor, saját kárunkon kellett megtanulnunk, hogy hogyan lehetünk eredményesek kockázat nélkül.

Miben kell fejlődnie a csapatnak annak érdekében, hogy még sikeresebb legyen?

Dr. Nagy Ágoston: Bízom benne, hogy néhány hónap elteltével mind a támadás, mind a védekezés összeáll. Ha a tabellára nézünk látható, hogy kimagaslóan sok pontot szereztünk, és a kapott pontok tekintetében is a legjobbakhoz tartozunk, de nem elégszünk meg ezzel, főleg az utóbbiban kell sokat javulnunk, hogy matematikailag növeljük az esélyinket ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni az alapszakaszt.

Változtak-e az év elején kitűzött célok, vagy továbbra is döntőbe várja csapatát?

Dr. Nagy Ágoston: Félidőben úgy gondolom, hogy semmi nem változott, ugyanúgy meghatározó csapatnak számítunk keleten, a nyugati együttesekkel való összehasonlítást pedig még korainak tartom. Több versenyrendszerben is szerepel a szakosztályunk, és kijelenthetjük, hogy mindenhol a legjobbakhoz tartozunk. A NB1/B-s csapaton kívül, az U20-asok is jó úton haladnaka nyolcas döntőbe kerüléshez, ami a szabálymódosítások tekintetében több, mint dicséretes. Az NB2-t és a Magyar Egyetemi és Főiskolás Bajnokságot jelenleg veretlenül vezetjük, a Nemzetközi Egyetemi Ligában (ISBL) hazai pályán küzdhetünk a final fourba jutásért, valamint a Hepp-kupában is négyes döntőt játszhatunk. Nem állunk tehát rosszul egyik sorozatban sem, de nyilvánvaló hibáink vannak, amelyeket szeretnénk kijavítani ahhoz, hogy a tavalyi eredményeinket überelni tudjuk.

A bajnokság ezen szakaszában kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok. Kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek a végelszámolásnál?

Dr. Nagy Ágoston: A Hódmezővásárhely nagyon rosszul kezdett, sokan el is temették őket, de én azt mondom, hogy minden esélyük meg van arra, hogy négybe kerüljenek keleten, a legnagyobb ellenfelük talán a Budapesti Honvéd lehet a felsőházba való kerülésért. Úgy gondolom a Békés, a Salgótarján és mi minden bizonnyal ki fogjuk vívni a rájátszást, de nem szabad leírni senkit, hiszen sok egyforma erejű csapat van, akik képesek voltak és lesznek meglepetéseket szerezni. Mivel hazai pályán fogadjuk a Salgótarjánt és a Vásárhelyet is, így talán kicsit kedvezőbb helyzetben vagyunk versenytársainknál, de a Békés ellen is szeretnénk revansot venni idegenben.

A kiírás történetében egyedüliként egymás után harmadszorra is kivívta a Hepp-kupa négyes döntőjében való szereplést a DEAC. Mit vár a februári final fourtól?

Dr. Nagy Ágoston: Remélem, hogy ugyanolyan sikeréhesek és felkészültek leszünk, mint tavaly, amikor sikerült megnyernünk a sorozatot. Ez egy nagyon jó szintfelmérő lesz számunkra, különösen úgy, hogy rajtunk kívül ezúttal három nyugati csapat kvalifikálta magát, így módunk lesz testközelből is megfigyelni esetleges jövőbeli ellenfeleinket. A tavalyi bajnok Bonyhád eddigi szerényebb szereplése ne tévesszen meg senkit, szerintem a bajnokságban is össze fognak állni, és bejuthatnak a rájátszásba, a nagy terveket szövő Oroszlány is stabil élcsapatnak számít nyugaton, míg elődöntős ellenfelünk, a Vasas is nagyon komoly erőt képvisel. Remélem, hogy februárig a sokoldalúságunk még jobban kijön, és tovább tudjuk növelni a támadási potenciánkat, és a védekezésünk is komoly fejtörést okoz majd mindenkinek.

A MAFC II. ellen megkezdődik az alapszakasz második köre. Mit vár a vasárnapi mérkőzéstől?

Dr. Nagy Ágoston: Annak idején mi is voltunk hasonló cipőben, mint vasárnapi ellenfelünk, hogy a tabella hátsó felében voltunk, és úgy érkeztek hozzánk a csapatok, hogy lebecsültek bennünket, és ilyenkor rendre szoros meccset sikerült játszanunk. Pontosan ezért ugyanúgy készülünk ellenük, mint bárki más ellen, de természetesen azért megpróbáljuk magabiztosan venni az akadályt. Ha mindhárom A-csoportban szereplő játékosuk szerepel, akkor nehezebb dolgunk lehet, de ha máshol nem, a palánk alatt mindenképpen szeretnénk érvényesíteni fölényünket.

- debka.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!