Sport

2016.01.26. 13:09

Osztálykülönbség a „tavaszi” nyitányon

Debrecen - A cívisvárosiak már az első pillanattól egyértelművé tették, nincs esélye a riválisuknak.

Debrecen - A cívisvárosiak már az első pillanattól egyértelművé tették, nincs esélye a riválisuknak.

Nagyszerűen kezdte az NB I/B-s pontvadászat második felét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a MAFC második csapatának otthonában. A 12. forduló zárómérkőzésén nyolcvan­nyolc pontos különbséggel, 124–36-ra ütötték ki tartalékos vendéglátóikat Dr. Nagy Ágoston tanítványai. A mérkőzés kezdetétől fogva egyértelműsítette a debreceniek, hogy a pályát csak ők hagyhatják el győztesen, csupán a különbség volt kérdéses. A találkozót végig komolyan vevő hajdúságiaknál mindenki lehetőséget kapott, és pontot is szerzett, az önzetlen csapatjátéknak pedig kiütés lett a vége.

A hazaiaknál nem játszott egyik A-csoportban pallérozódó fiatal tehetség sem, s bár önmagukhoz képest nagyszerűen küzdöttek a fővárosi fiatalok, a csapatok között osztálykülönbség volt.

HBN–EÁ


A tények

MAFC II.–DEAC Kamilla Gyógyfürdő

36–124 (7–25, 14–39, 8–31, 7–29)

MAFC II.: Boldog 7, Dudás 2, Vittay 3, Szanyi -, Sebestyén 19/12 cserék: Molnár M. 3, Molnár V. -, Wendler 2.

DEAC: Patkovic 29/3, Kovács 7/3, Gál 4, Nagy Be. 3/3, Nagy Bo. 16/12 cserék: Takács 16, Pék 8/6, Vas 7, Kiss 7, Erdei 14/6, Lippai 6, Szarka 7/3.

Dr. Nagy Ágoston:

– Nem volt veszekedés, erőfitogtatás, végig a játékkal foglalkoztunk, ők pedig nem vesztették el a hitüket akkor sem, mikor már tetemes különbség alakult ki. Fontos volt, hogy mindenki pályára tudjon lépni, önbizalmat tudjon szerezni a következő időszakra. Az ellenfelünknek minden tisztelet kijár, hiszen kitettek magukért. Szerencsére minden támadási elemben tudtunk javulni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!