Sport

2016.01.08. 07:38

Nyaralásként fogták fel, de ha kellett, odatették magukat az újvárosi kézisek

Balmazújváros - Korsós Ádám és társai is számos csodás dolgot élhettek meg.

Balmazújváros - Korsós Ádám és társai is számos csodás dolgot élhettek meg.

Nem mindennapi élményben volt része a Kőnig Trade Balmazújvárosi KK (BKK) csapatának decemberben: két héten át az ötödik alakalommal megrendezett Mohamed Bin Khalid elnevezésű, Sharjah-beli kézilabdatornán szerepeltek az újvárosiak.

A viadalon hét együttes vett részt, a BKK mellett az Alshab, az UAE válogatott, az Alwasl, az Ománi válogatott, az Alzamalik és az Alsharia. A hajdú-bihari egylet végül a harmadik helyen zárt, de összességében nem is ez a fontos – mint ahogyan arról a Balmaz játékosa, Korsós Ádám lapunknak beszámolt, sokkal inkább nyaralásként fogták fel az egészet, semmint vérre menő küzdelemként.

Csodás élmény volt

– A torna előtt természetesen kikérték a véleményünket, hogy egyáltalán szeretnénk-e részt venni rajta. Hárman sérültek, hárman pedig nem jöttek, de a csapat többi tagja szívesen utazott el még annak ellenére is, hogy a karácsonyt nem tölthettük otthon. December 17-től 30-ig tartózkodtunk kint, fantasztikus élmény volt bepillantást nyerni egy másik kultúrába. Inkább nyaralásként fogtuk fel az egészet, de persze ha meccsünk volt, akkor odatettük magunkat. Két csoportban zajlottak a csaták, egy négyesben és egy hármasban, így nem játszhattunk mindenkivel, pedig az egyiptomi bajnokkal, aki egyben az Afrika bajnok is, szívesen meccseltem volna. Szinte minden találkozónk szorosan alakult, jó csatákat vívtunk. Ha már ott voltunk, próbáltunk olyan teljesítményt nyújtani, hogy lássák, érdemes volt minket meghívni és akár a jövőben is számíthatnak ránk – mesélte Korsós, aki szerint a körülmények kiválóak voltak, semmire sem lehetett panaszuk.

– Jó meleg volt, furcsa itthon lenni, legalább 30 fok a különbség. Akadt időnk városnézésre is, ellátogattunk a híres hétcsillagos hotelhez, jártunk az aranypiacon, a világ legmagasabb épületében, a híres plázákban, az egyikben például sípálya is van. Természetesen a tengerpartot sem hagytuk ki, örökké emlékezni fogok erre a két hétre. Néhány társam már hamar honvággyal küzdött, nekem is hiányoztak a szeretteim, de azért szívesen maradtam volna még. Ezt a hetet megkaptuk bónuszként pihenésre, aztán hétfőn kezdjük a munkát – emlékezett vissza az újvárosiak irányítója, aki a nagy szakállától is megszabadult Dubajban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Morva Zoltán, István Péter és Korsós fogadásból elkezdték növeszteni a szakállukat. Morva korán feladta, azonban István és Korsós sokáig kitartott, végül a külföldi túra egyik éjszakáján megbeszélték, megszabadulnak az arcszőrzetüktől.

Hamarosan kezdik

Az Újváros január 11-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést. A programban két szlovákiai nemzetközi torna és több edzőmeccs is szerepel. Füzesi Ferenc tanítványai számára majd február 6-án folytatódik az NB I-es bajnokság, a 20. fordulóban a Csurgót fogadják majd Temesvári Jánosék, akik a tabella hatodik helyén telelnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!