Sport

2016.01.05. 17:26

Labdarúgó NB I - Támadó futballt ígér a Vasas új vezetőedzője

Budapest - Játékosként támadó poszton szerepelt, ezért a Vasas vezetőedzőjeként támadó futballt ígér a múlt hét szombaton kinevezett német Michael Oenning.

Budapest - Játékosként támadó poszton szerepelt, ezért a Vasas vezetőedzőjeként támadó futballt ígér a múlt hét szombaton kinevezett német Michael Oenning.

Az élvonalban újonc angyalföldi csapat hétfőn kezdte a téli felkészülést, az új szakember pedig kedden érkezett Magyarországra, és délután megtartotta első edzését.

A Fáy utcai sporttelepen tartott sajtóbeszélgetésen Oenning érdekes feladatnak, kihívásnak nevezte megbízatását, amelyet elmondása szerint azért vállalt el szívesen, mert "a magyar labdarúgás feljövőben van és egyre inkább megközelíti az európai szintet". Erről az elmúlt hónapokban két honfitársa - a Ferencvárost irányító Thomas Doll, illetve az Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck - sikerei is meggyőzték.

A csapatáról egyelőre nem sokat tud, de a bajnokság folytatásáig hátralévő nagyjából másfél hónapot elegendőnek nevezte az általa tervezett közös munka elvégzésére. Úgy fogalmazott, nagyon kemény munkára számíthatnak a játékosai, mert fontosnak tartja, hogy fizikálisan kiváló állapotban legyenek. Az edzői felfogásában emellett hangsúlyos a labdabirtokláson alapuló támadófutball.

A Vasas a 12 tagú OTP Bank Liga 10. helyén tölti a téli szünetet. Az 50 éves edző hangsúlyozta, hogy reményei szerint együttese képes lesz magabiztosan bennmaradni az élvonalban.

Az eddigi edző, Simon Antal megbízatása december 31-éig szólt, és szerződését nem hosszabbították meg. A német szakvezetővel a mostani idény végéig állapodtak meg, a szakmai stábjának összetételéről továbbra sem született döntés.

Oenning 1999-ben kezdte edzői karrierjét. Eleinte asszisztensként tevékenykedett többek között német korosztályos válogatottaknál, illetve a Borussia Mönchengladbachnál és a VfL Wolfsburgnál. 2008-tól a német másodosztályban vezetőedzőként irányította a Nürnberg csapatát, amellyel feljutó helyen végzett, majd 2011 tavaszán az élvonalbeli Hamburger SV trénere volt 15 mérkőzés erejéig.

A Vasas játékoskeretében egyelőre nem történt változás. Az első érkező a korábban Debrecenben futballozó 26 éves észt válogatott védő, Igor Morozov lehet, akit már tesztelnek az angyalföldiek.

A téli felkészülés során előbb Mátraházán, majd Lipóton edzőtáborozik a csapat, barátságos mérkőzést pedig jövő szombaton játszik először, amikor a másodosztályú Dunaújvárost fogadja a Fáy utcában.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!