Sport

2016.01.19. 12:30

Jobbak lehetnek a balátlövővel a nyírbátoriak

Nyírbátor - Ponyi Zoltán erősítést jelent, ugyanakkor három játékos elköszönt a nyírbátori kézilabdacsapattól.

Nyírbátor - Ponyi Zoltán erősítést jelent, ugyanakkor három játékos elköszönt a nyírbátori kézilabdacsapattól.

Bár sokan a hátuk közepére kívánják a felkészülési időszakkal járó gyűrődést – ez nem kívánságműsor. A Nyírbátor NB I B-s férfi kézilabdacsapata is belevágott a munkába, annál is inkább, mert kőkemény megpróbáltatásnak ígérkezik a tavaszi menetelés. Az újonc Váczi-legénység a tizedik helyen „landolt” az őszi idény végén, vagyis vastagon érintett a bennmaradásért vívott harcban. A gárda szénája egyelőre jól áll, reális esély mutatkozik a kiesés megúszására, persze, ennek érdekében meg kell feszülni.

meg némi erősítés sem árt. A jelek szerint egy fővel acélosodik a keret, más kérdés, hogy távozók is akadnak...

– Ponyi Zoltán már velünk készül, aki balátlövő poszton jelenthet megoldást – számolt be a legfrissebb fejleményről Váczi Sándor, a Bátor edzője. – Jól ismerem a játékost, korábban Ózdon együtt dolgoztunk, majd mindketten elkerültünk onnan. Ő Németországban alacsonyabb osztályban húzott le egy idényt, most tért haza és nálunk folytatja. Tudom, mire képes, mindenképpen a segítségünkre lehet, annál is inkább, mivel a védekezésben is hasznos teljesítményt tud nyújtani. Jelenleg a játékengedélyére várunk, amit már megkértünk a németektől.

Vagyis, a belső poszt egyikére sikerült megfelelő embert találni, ugyanakkor a tréner nem titkolja, egy jobbátlövőt még szívesem látna, de nem biztos, hogy lesz rá lehetőség. Mindeközben megcsappant a létszám, mégpedig három fővel. Torzsa Róbert mellett Kiss Imre munkahelyi elfoglaltság miatt köszönt el, míg Molnár Zoltán alighanem az NB II-ben vitézkedik tovább – a Kisvárda színeiben.

A csapat január 5-án rendben elkezdte a munkát, pénteken az „osztálytárs” Nyíregyházi KC-vel vívott gyakorló mérkőzést, amelyet természetesen további találkozók követnek. A hónap végén például a harmadik vonalban érdekelt Fehérgyarmattal játszik a Bátor. Az esztendő első bajnoki fellépésén, február 5-én, a Mizse KC otthonába hivatalos a nyírségi klub.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!