Sport

2016.01.14. 17:39

Itthon lép pályára a DEAC kosárcsapata a Tiszaújváros ellen

Debrecen - A kiváló évkezdés után hazai környezetben lép újra pályára a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a NB I/B-s kosárlabda bajnokság következő fordulójában.

Debrecen - A kiváló évkezdés után hazai környezetben lép újra pályára a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a NB I/B-s kosárlabda bajnokság következő fordulójában.

Elsöprő sikert aratott a DEAC az új év első mérkőzésén a miskolci oroszlánbarlangban, hiszen az otthonában addig még veretlen borsodiakat sikerült 32 ponttal felülmúlniuk. Nagy Botond és társai ismét a már megszokott lendületes csapatjátékkal és kőkemény védekezéssel rukkoltak elő, aminek magabiztos siker lett az eredménye a hazai pályán félelmetes riválisukkal szemben.

A következő fordulóban a Tiszaújvárosi Phoenix KK-t látják vendégül Nagy Ágoston fiai szombaton 16 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Az idei szezonban kiszámíthatatlan ellenfelük legutóbbi öt fellépéséből négyszer is vesztesen volt kénytelenek elhagyni a parkettet. A tabella középmezőnyéhez tartozó újvárosiak legutóbb Kecskeméten szenvedtek fájó vereséget, melynek köszönhetően nem tudtak felzárkózni az élmezőnyhöz. Kérdés, hogy az idei szezonban rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó Phoenix melyik arcát mutatja a hétvégén.

A DEAC-nál Széll Gábor –és a már több hónapja maródi Kaluha Csaba- kivételével mindenki hadra fogható, de a Tiszaújváros is várhatóan teljes kerettel érkezik. Az utóbbi időben nagyszerű formába lendülő hajdúsági centerek nagy csatát vívhatnak majd a vendégek ukrán légiósával, Oleksandr Osnach-val, de kulcsfontosságú lehet a két debreceni születésű játékos, Varga Ádám és Mohay Péter semlegesítése is. Összességében elmondható, hogy a csapatok formáját tekintve a találkozó esélyese a harmadik helyen álló cívisvárosi alakulat, mely esetleges győzelmével még közelebb kerülhet a Békés és a Salgótarján csapatához, akik ezúttal egymással néznek majd farkasszemet.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!