Sport

2016.01.26. 12:14

Értékes idegenbeli győzelem a DEAC női szakaszától

Debrecen - Kissé ingadozó játékkal, de 72–66-ra nyerni tudtak nyerni a kosaras lányok.

Debrecen - Kissé ingadozó játékkal, de 72–66-ra nyerni tudtak nyerni a kosaras lányok.

A hosszúra nyúlt téli szünet után a hölgyek is újra pályára léptek a másodosztályú kosárlabda bajnokság 14. fordulójában. Az idegenbeli mérkőzésein eddig nem túl meggyőző teljesítményt nyújtó DEAC ezúttal magabiztosan győzte le a tabella hátsó feléhez tartozó, ám mostanában kiváló formát nyújtó Kiss Lenke KS együttesét.

Nagyszerűen indult a találkozó debreceni szempontból, a palánk alatti dominanciáját érvényesítve egy 8–0-s rohanással kezdtek Földvári Andreáék. A folytatásban azonban kissé kapkodóvá vált a játék, s a fővárosiak letámadása láthatóan megzavarta Kovács Imre tanítványait. Az időkérések sem segítettek, a második negyed derekára utolérte ellenfelét a KLKS, mely át is vette a vezetést.

A második félidőt is nagyszerűen kezdte a DEAC, mindössze két perc kellett, hogy a félidei hátrány elolvadjon. Jávor Petra hárompontosával már újra hajdúsági előnyt mutatott az eredményjelző, a tudatos csapatjátéknak és a nagyszerű védekezésnek köszönhetően tovább nőtt a különbség. A mindössze tizenhat esztendős Stekler Kamilla príma teljesítménnyel és bátor játékkal jelezte, ilyen fiatalon is lehet rá számítani téthelyzetben.

A záró etapra kissé elfáradtak a csapatok, de a harcossággal egyik oldalon sem volt probléma. Az utolsó percek meglehetősen pontszegényre sikerültek. Nagyszerű, 72–66-os győzelmével a DEAC pontszámban utolérte a negyedik helyen telelő Szegedet, s minden esélye megvan, hogy tavasszal a felsőházi helyekért harcolhasson.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!