Sport

2016.01.19. 12:40

Az uszonyosok a poznani világkupaviadallal kezdik a versenyidényt

Debrecen - A Debreceni Búvárklub klasszisai számára gyorsan eljött az idő a bizonyításra, négy cívis versenyző méretteti meg magát a CMAS világkupa-sorozat januári, idei első fordulóján.

Debrecen - A Debreceni Búvárklub klasszisai számára gyorsan eljött az idő a bizonyításra, négy cívis versenyző méretteti meg magát a CMAS világkupa-sorozat januári, idei első fordulóján.

Senánszky Petra, Szabó Anita, Szűcs Rebeka és Kosina Gergő a lengyelországi Poznanban megrendezendő viadalon állnak rajthoz január 22. és 24. között. A debreceni uszonyos úszóknak a világkupa februári, egri fordulója lesz a sorozat fő versenye, ám a poznani erőpróbára is komoly célokat tűztek ki.

– Jól halad az idei felkészülésünk, amelyet sok versennyel tarkítottunk. Szerencsére nem emlékszem arra, hogy kihagytam volna egyetlen edzést is, eddig minden tőlem telhetőt megtettem, hogy jól sikerüljön ez az évad. Poznanban 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, illetve a váltó tagjaként indulok. Minden számban szeretnék aranyérmet szerezni, illetve 200 méteren kvalifikálnám magam a világbajnokságra, miután a másik két egyéni számomban már sikerült a kvótát megszereznem – fogalmazott a hatszoros világbajnok Senánszky Petra.

Kvalifikáció a cél

A világ- és Európa-bajnok Kosina Gergő is beszélt a várakozásairól. – A szezon kezdete óta az ünnepek kivételével pihenőnapokat is alig iktattunk be az edzéstervünkbe. Szeptember óta kihoztam magamból a maximumot a tréningeken, de természetesen majd a versenyen kapok visszaigazolást arról, hogy ez mire volt elég. A világkupa első fordulóján 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban állok rajthoz, szeretnék mindhárom számban minimum dobogós helyezést elérni, illetve az igazi siker az lenne, ha a fő számomban, 200 méteren kvalifikálnám magam a világbajnokságra – fogalmazott a debreceni sportoló.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!