Sport

2015.12.17. 10:09

Újabb serlegre hajt a Barca

Leo Messiék a klubvilágbajnokság elődöntőjében megszakítanák kínai ellenfelük hosszú veretlenségét.

Leo Messiék a klubvilágbajnokság elődöntőjében megszakítanák kínai ellenfelük hosszú veretlenségét.

A Barcelona Pep Guardiola irányításával hat kupagyőzelmet ünnepelhetett 2009–ben. Ezt a bravúrt idén nem ismételhetik meg a gránátvörös–kékek, ám ha Japánban megnyerik a klubvilágbajnokságot öt trófeával zárhatják az évet (a bajnokságot, a kupát, a Bajnokok Ligáját, valamint az UEFA Szuperkupát már „kipipálták”, egyedül a Spanyol Szuperkupát veszítették el), ami ugyancsak szenzációs teljesítmény lenne. A felkelő nap országában Luis Enrique tanítványai 2009 és 2011 után harmadik alkalommal érhetnek révbe a tornán, az aranyérem felé vezető úton a Kuangcsou Evergrande elleni elődöntőben tehetnek hatalmas lépést, az összecsapás csütörtökön 11.30–tól rajtol Jokohamában (tv: M4 Sport).

A katalán alakulat kissé megtorpant az utóbbi időben, legutóbbi három tétmérkőzésén csupán döntetlenre futotta az erejéből, ennek ellenére gyakorlatilag mindenki a Barca elsőségére számít a seregszemlén.

– Motiváltan várjuk a kezdő sípszót. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen riválisunkat egy tapasztalt tréner irányítja, emellett nagyszerű labdarúgók várnak a bevetésre. Tisztában vagyunk vele, hogy meglehetősen régen hagyták el vesztesen a játékteret – fogalmazott Sergio Busquets a Barcelona weboldalán.

Gazdag tulajdonos

Érdemes egy pár szót ejteni a 28 összecsapás óta veretlen kínai Kuangcsouról. Az alakulat sokáig csupán a másodosztályban „vegetált”, de Xu Jiayin érkezését követően beköszöntött a sikerkorszak. A tehetős üzletember a Forbes szerint 5400 millió dolláros vagyonnal rendelkezik, amiből bőven jut a klubra is, amely zsinórban ötször nyerte meg hazája pontvadászatát. A keretben több ismerős játékos nevére bukkanhatunk, itt játszik a brazil válogatott Robinho és Paulinho, illetve a korábbi Európa–liga gólkirály Alan. Az ázsiaiak a negyeddöntőben a Club América csapatát múlták felül Cseng Lung és Paulinho találataival 2–1–re.

Nem feltartott kézzel

– Reményeim szerint ebből a találkozóból elegendő erőt tudunk meríteni a következő feladathoz. A Barcelona ellen sem feltartott kézzel lépünk pályára, szeretnénk diadalmaskodni – mondta a sajtótájékoztatón a Kuangcsou szakvezetője, Luiz Felipe Scolari, aki kellemes emlékeket őrizhet a jokohamai létesítményről, hiszen 2002–ben ott vezette világbajnoki címig Brazíliát.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!