Sport

2015.12.03. 13:20

Muhin Debrecenben mutatna pár igazi orosz trükköt

Debrecen - A DHK–hoz visszatérő Jevgenyij Muhin szerint erőnléti gondok vannak a csapatnál.

Debrecen - A DHK–hoz visszatérő Jevgenyij Muhin szerint erőnléti gondok vannak a csapatnál.

Az elmúlt szezonban elért szép sikerek ellenére (MOL Liga–negyeddöntő, Magyar Kupa bronzérem) Jevgenyij Muhin a nyáron elhagyta a Debreceni Hoki Klubot. A tréner a világ egyik legerősebb küzdelemsorozatának tartott KHL–ben szereplő Avangardnál töltötte be a másodedzői tisztséget.

– Értékes tapasztalatokkal gazdagodtam Oroszországban, ahol más stílus és taktika jellemző – kezdte a beszélgetést az orosz mester. – Próbálom az ott tanultakat Debrecenben kamatoztatni, bár ez egy időigényes folyamat lesz. Odahaza is figyelemmel követtem egykori együttesem eredményeit, örömmel töltött el, amikor sorra nyerték a meccseket a játékosok.

Pontatlan befejezések

Aztán a dolgok gyorsan változtak, ugyanis a hajdúsági gárda a remek rajtot követően komoly hullámvölgybe került, az Újpest otthonában elszenvedett 9–2-es fiaskó Dmitrij Romanov állásába került. Néhány összecsapáson Ladányi Balázs ült le a kispadra, de november 21–én a Brassó ellen újra Muhin irányította az alakulatot. Visszatérése óta egy győzelmet aratott a cívisvárosi klub, emellett háromszor vereséget szenvedett.

– Amikor edzőváltás történt Debrecenben, akkor már szabad voltam. Feltétlenül szeretnénk a tavalyi ötödik helyezésünkön javítani. A kontraktusom az idény végéig érvényes, az esetleges folytatásról ekkor fogok tárgyalni a vezetőséggel. A helyzetkihasználásunkkal komoly gondjaink adódnak, hiába alakítunk ki számos lehetőséget, ezeknek nagy részét eltékozoljuk, sajnos fórban sem tudunk sok találatot szerezni. Emellett fizikális téren ugyancsak problémáink vannak, körülbelül egy hónap múlva érhetjük el a megfelelő kondicionális állapotot. Védekezésben megfelelő teljesítményt nyújtunk, ám emberhátrányban a kelleténél több gólt kapunk. Nem láttam még az összes csapatot, ennek ellenére szerintem csökkent a pontvadászat színvonala, ugyanis a Csíkszereda, a Brassó, valamint a Dunaújváros sem képvisel olyan nívót, mint tavaly – vélekedett az edző.

Pénteken 17.30-tól nehéz feladat vár Berta Ákosékra, mivel a listavezető DVTK Jegesmedvék otthonában vendégeskednek. – Ellenféltől függetlenül minden találkozónak a győzelem reményében vágunk neki. Ez a felfogás Miskolcon sem változik, reményeink szerint három ponttal távozunk az éllovas csarnokából! – zárta szavait Muhin.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!