Sport

2015.12.08. 15:53

Egyszer már sikerült, miért ne sikerülhetne ismét?!

Balmazújváros - Temesvári János szerint bár nyilván a Füred az esélyesebb, őket sem kell leírni.

Balmazújváros - Temesvári János szerint bár nyilván a Füred az esélyesebb, őket sem kell leírni.

Jó formában várja a szerdán 18 órakor kezdődő Balatonfüred elleni hazai bajnokit a Balmazújváros. A Cegléd felett aratott 31–25-ös siker után múlt szombaton az Orosházánál is jobbnak bizonyult (25–23) Füzesi Ferenc alakulata.

– Kemény derbi volt, egyik csapat sem játszott top formában, de kiszenvedtük a győzelmet. Felszántottuk a pályát, mindent elkövettünk a siker érdekében, azt hiszem, megérdemelten szereztük meg a két pontot – idézte fel a szombati összecsapást Temesvári János, az Újváros játékosa.

Nem lehetetlen

A hajdú-bihari egylet a tabella hatodik helyén áll a 18. forduló előtt, 15 pontot gyűjtöttek eddig az újvárosiak. A Balatonfüred 23 egységgel a harmadik. A két gárda legutóbbi találkozásakor, még szeptember közepén nagy bravúrt ért el azzal a Balmaz, hogy 23–22-re legyőzte a Füredet, ráadásul idegenben.

– Jó érzés ránézni a tabellára, és látni, hogy a hatodik pozícióban vagyunk. Idén még vár ránk két találkozó, azon leszünk, hogy megtartsuk a helyünket, vagy legalább a közelében maradjunk. Mindenképp pozitív, hogy az előző két mérkőzésünket hozni tudtuk, jó formában várhatjuk a Füredet. Ősszel sikerült őket meglepni, biztos, hogy ezúttal jobban felkészülnek ránk. Nincs félnivalónk, papíron ők az esélyesek, de mi leszünk otthon, a saját közönségünk előtt játszhatunk, és jól tudjuk, milyen varázslatos hangulatot tudnak teremteni, egy igazi kis katlanná változik a csarnokunk. Legutóbbi találkozásunk óta mi is sokkal jobban összeértünk, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy újabb ponttal, netán pontokkal gazdagodjunk, sőt! Stabil védekezéssel és ugyan olyan harcossággal, mint az Orosháza ellen, lehet keresnivalónk Csoknyai István tanítványaival szemben is – jelentette ki a kézis.

Mint megtudtuk, szerencsére nincs újabb sérült az újvárosi csapatban, egyedül Pajkó László játéka kérdéses.

Az igen jó erőkből álló Balatonfüred 16 összecsapásából 11-et tudott megnyerni, egyszer ikszelt, és négyszer alulmaradt. A Balmazújváros mellett a Szeged, a Tatabánya és meglepetésre a PLER Budapest tudta legyűrni a füredieket, akiket a közelmúltban a Komló is megszorongatott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!