Sport

2015.12.15. 13:52

Az újvárosi teremkupa évről évre egyre jobb lesz

Balmazújváros - Tömött lelátók, valamint nagyszerű meccsek jellemezték a VI. Sajt–Kalmár Kupát Balmazújvárosban.

Balmazújváros - Tömött lelátók, valamint nagyszerű meccsek jellemezték a VI. Sajt–Kalmár Kupát Balmazújvárosban.

A téli hónapokban megszaporodnak a teremlabdarúgó viadalok hazánkban. Ilyen megmérettetésnek adott otthont a hétvégén a balmazújvárosi Kőnig Rendezvényközpont, ahol harminchat egylet csapott össze a VI. Sajt–Kalmár Kupáért. A seregszemlén a megyei alakulatok mellett többek között budapesti, szolnoki, valamint miskolci együttesek léptek pályára. Az indulókat kilenc négyfős csoportba sorsolták, majd a továbbjutók egyeneses kiesés rendszerben folytatták szereplésüket. A döntőben a fővárosi Mates Team 4–1 arányban diadalmaskodott a nyíregyházi Kétbal ellen, a dobogó alsó fokára az After–Karbon állhatott.

Sokan szurkoltak

– Jelentős fejlődésen ment keresztül a torna az utóbbi időben, erre jó példa, hogy először mindössze tizenhat csapat alkotta a mezőnyt, míg idén már hússzal többen vettek részt. Több hónapig tartó, kitartó szervezőmunka előzte meg az eseményt. A gárdák nyolcvan–kilencven százaléka amint meglátta a felhívást, egyből jelentkezett, emellett minden esztendőben szeretnénk új alakulatokat meghívni. Véleményem szerint a legszínvonalasabb Sajt–Kalmár Kupa volt a mostani, több élvonalbeli labdarúgó, illetve futsal- és strandfoci-válogatottak húztak szerelést. A hangulatra sem lehetett panasz, ugyanis szombat délutántól vasárnap estig telt ház előtt zajlottak az összecsapások. Rendelkezünk saját weboldallal is, az érdeklődők további információkat találhatnak a www.sajtkalmarkupa.hu–n. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatók segítségét! – fogalmazott a Naplónak Kiss László, az egyik szervező.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatkapitányától megkérdeztük, milyen terveik vannak a közeljövőben.

– Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a drukkerektől, sokan már a Real Teamhez hasonlították a rendezvényt, bár a párhuzamot még kissé túlzónak érzem. Ennek ellenére szeretnénk minél hamarabb felzárkózni a debreceni kupa mellé – zárta mondandóját Kiss.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!