Sport

2015.12.13. 10:53

A Hepp-kupában visszavágtak a debreceni kosarasok a Salgótarjánnak

Debrecen - A héten másodjára találkozott egymással a DEAC Kamilla Gyógyfürdő és a Salgótarján csaptata. A szerdai bajnoki mérkőzés után ezúttal a Hepp-kupa negyeddöntőjében csaptak össze.

Debrecen - A héten másodjára találkozott egymással a DEAC Kamilla Gyógyfürdő és a Salgótarján csaptata. A szerdai bajnoki mérkőzés után ezúttal a Hepp-kupa negyeddöntőjében csaptak össze.

Komolyan gondolta a visszavágást a DEAC a bajnokin elszenvedett vereség után. Rendkívül agresszívan támadták a gyűrűt Dr. Nagy Ágoston tanítványai már az első perctől kezdve, védekezésben pedig szinte átjátszhatatlanok voltak. Egy 15-0-s hazai sorozat után Cigler László kénytelen volt időt kérni, s első pontjaikat is csak a hatodik percben sikerült megszerezniük. A negyed végére kezdtek is magukra találni a Nógrádiak, ám így is tizenkét pontos hajdúsági vezetéssel zárult az első játékrész.

A rövid szünet után kissé kapkodóvá vált a játék mindkét oldalon, rengeteg hiba jellemezte a találkozót. A szerdai mérkőzéshez képest az együttesek kissé fásultnak bizonyultak, így mindkét edző igyekezett sűrűn forgatni csapatát. A negyed végére sikerült a vendégeknek játékban feljavulniuk, s így a magabiztos debreceni előnyből mindössze négy egységnyi maradt a félidőre.

A fordulás után sebességet váltott a DEAC, s szerzett labdáiknak köszönhetően sikerült leindítaniuk ellenfelüket. Az egész mérkőzésen kiválóan célzó Nagy Botond hárompontosával már újra két számjegyű differencia alakult ki. A negyed második felében potyogtak a kosarak mindkét oldalon, de a különbség nem változott jelentősen.

A záró felvonásra kissé elfáradtak az együttesek, az addig tapasztalható nagy iram kissé lejjebb hagyott. A hajdúságiak szépen járatták a labdát, olykor látványos támadások végén játszották ziccerig a helyzeteket. Filip Patkovic az utolsó percekben két szemet gyönyörködtető zsákolással állította be a végeredményt. Tizenhét pontos győzelmével tehát sikerült visszavágnia a DEAC-nak a bajnokságban elszenvedett vereségért, s az előző két évhez hasonlóan, az idei kiírásban is készülhet a Hepp-kupa négyes döntőjére.

- Debreceni Kosárlabda Akadémia -

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Konecranes-Salgótarjáni KSE 83-66

(25-13; 12-16; 27-20; 23-17)

DEAC: Patkovic 21/3, Kovács 8, Gál -, Nagy Be.12/9, Nagy Bo. 25/21 cserék: Takács 5, Erdei 6, Pék 4, Vas -, Szarka -, Kis 2, Lippai -.

SKSE: Tutus 7, Oluic 3/3, Dániel -, Madár -, Szabó 6/3 cserék: Helmeczi A. 17/12, Varga 15/3, Pável 7/3, Czuprák 8/6, Béres 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!