Sport

2015.11.01. 12:40

Videó: Nagy pofonok csattantak a debreceni ketrecharc gálán

Debrecen - Színvonalas gálán léptek ketrecbe a hajdúsági ketrecharcosok.

Debrecen - Színvonalas gálán léptek ketrecbe a hajdúsági ketrecharcosok.

A Hódos Imre Sportcsarnok adott otthont a HFC (Hungarian Fight Championship) és a Pitbull-főnök, Kovács Szabolcs által szervezett MMA gálának. Jól indult az este a debreceniek számára: 70,3 kilós ültetőmeccsen Váradi Péter már az első menetben háromszög technikával feladásra kényszerítette ellenfelét, a soroksári Micura Róbertet.

A folytatás nem kedvezett túlságosan a cívisvárosi versenyzőknek, noha a kilátogatók végig lelkesítették a hazai kedvenceket.

A 66 kilogrammosok négyestornájának első mérkőzésén Philippe Rouch a debreceni Warriors Gym bunyósával, Szögyényi Attilával csapott össze. Rouch, aki komoly edzőtáborban készült a tornára, már a nyitómenetben földre küldte az első profi meccsén szereplő debreceni versenyzőt, és fojtással győzedelmeskedett.

A súlycsoport másik meccsének tervezett szereplője, Nagy István vállsérülése miatt nem tudott indulni, helyét Bódi Ádám vette át, aki Andrii Opliatával küzdött meg. Bódi jól kezdett, már az első menetben TKO-val győzte le ellenfelét. A fináléban sem hagyta magát a fiatal versenyző, egy hátsó fojtással kerekedett felül francia riválisán. Így kell egy „beugrónak” élni a lehetőséggel!

77 kilóban a debreceni közönség nagy kedvence, a magabiztos és vagány Kálucz Martin sérülés miatt másfél éves kihagyás után húzott újra kiskesztyűt Maxime Souque ellen. Martin kezére még ráfért volna a pihenés, de a fighter nem akarta kihagyni a hazai közönség előtt való szereplést. Az első menetben már látszott, hogy jobb keze nem tökéletes, ám Kálucz nem törődött a fájdalommal, végigküzdötte e mérkőzést, egyhangú pontozás lett a jutalma. A finálét azonban már nem tudta vállalni, egészsége érdekében visszalépett, így a súlycsoportjának győztese a kőkemény izraeli Jackie "The Punisment" Gosh lett.

A 93 kilogrammos súlycsoport fináléja is izgalmas meccsnek ígérkezett, miután az ukrán Oleg Shevchenko fojtással kényszerítette feladásra Tóth Tamást, míg Jusuf Hajrovic TKO-val múlta felül Karagity Ábelt. A döntőben az ukrán már fáradni látszott, végül a szerb TKO-val húzta be ezt a meccsét is.

A gála főmeccsén Soltész László az ukrán Oleg "Monte Christo" Oblevkoval lépett ketrecbe. Soltésznak első könnyűsúlyú meccsén nem sikerült diadalmaskodni; riválisa egy jól kivitelezett rúgás után test KO-val győzte le a debreceni versenyzőt.


Eredmények

70.3 kg: Vàradi Péter (Cutler Gym)–Micura Róbert (Pitbull Team Soroksár)

77.1 kg: Varga Róbert (Vita Gym)–Kertész Máté (Twins Gym-Carlson Gracie Hungary)

66 kg:

Philippe Rouch (Bushido Academy)–Szögyényi Attila (Warriors GYM Debrecen)

Andrii Opliata (MMA Club Nikolaev)–Bódi Ádám

77 kg:

Jackie ” The Punishment” Gosh (Pariente Academy)–Galbács Máté (Növényi Academy)

Maxime Souque (Bushido Academy)–Kálucz Martin (Tasko Fight Team)

93 kg:

Oleg Shevchenko (MMA Club Nikolaev)–Tóth Tamás (Predator Gym)

Jusuf Hajrović (Sandzak Top Team)–Karagity Ábel (Budapest Top Team)

66 kg döntő mérkőzés: Philippe Rouch (Bushido Academy)–Bódi Ádám

77 kg döntő mérkőzés: A Jackie "The Punishment" Gosh–Kálucz Martin mérkőzés sérülés miatt elmaradt.

93 kg döntő mérkőzés: Oleg Shevchenko (MMA Club Nikolaev)–Jusuf Hajrović (Sandzak Top Team)

70 kg: Oleg ” Monte Christo” Obrevko (MMA Club Nikolaev)–Soltész László (Hungarian Pitbull Fighters Debrecen)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!